hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bebeği gaz fişeği mi öldürdü?

    Bebeği gaz fişeği mi öldürdü
    expand

    Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde annesinin kucağında gaz bombası fişeğinin isabet etmesi sonucu ağır yaralandığı belirtilen 1.5 yaşındaki Mehmet Uytun'un ölümüyle ilgili savcının bir asker hakkında açtığı soruşturmaya kaymakamlık ve mahkeme izin vermedi.

    İddiaya göre bir buçuk yaşındaki Mehmet Uytun; evde annesinin kucağında uyurken Cizre'de 4 yıl önce düzenlenen gösteriye müdahale sırasında atılan gaz bombasının fişeğinin başına  isabet etmesi sonucu ağır yaralananmış ve 10 gün sonra hayatını kaybetmişti.

    Cizre savcılığının başlattığı soruşturmada o fişeğin jandarmaya ait yarı otomatik bir bomba atardan atıldığı belirlendi. Silahı kullanan uzman jandarma hakkında, 'görevi ihmal suretiyle taksirle ölüme neden olmak' suçundan yargılanması için cizre kaymakamlığı'ndan soruşturma izni istendi.

    Ancak kaymakamlık yeterli delil olmadığı iddiasıyla izin vermedi. Bunun üzerine olay diyarbakır bölge idare mahkemesine taşındı. Mahkeme verdiği kararda doktor raporu ve inceleme ekibinin yaptığı tespitte gaz fişeğiyle yaralanmanın olamayacağı belirtildi.

    Mahkeme çocuğun düşerek mi yoksa gaz bombasının isabeti sonucu mu yaralandığı konusunda ayrım yapılamadığını ifade etti.

    Mahkeme de ciddi delil olmadığı için soruşturmaya gerek olmadığını savundu. Uytun ailesi ise hukuk mücadalesinin sürdüreceklerini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow