hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alain Badiou ve Slavoj Zizek yeniden İstanbul'da

    Alain Badiou ve Slavoj Zizek yeniden İstanbulda
    expand

    Dünyanın yakından tanıdığı sol entelektüellerden, felsefeci Alain Badiou ile Slavoj Zizek, İstanbul'a geliyor. İki düşünür 11-12 Ekim'de düzenlenecek konferansta küreselleşme ve yeni solu tartışacak.

    Türkçede onlarca kitapları yayınlanan iki ünlü düşünür Alain Badiou ve Slavoj Zizek, İstanbul'a geliyor. Badiou ve Zizek, 11-12 Ekim'de MonoKL Yayınları'nın Bakırköy Belediyesi'nin desteğiyle düzenlediği "Küreselleşme ve Yeni Sol" konulu konferansa katılacak.

    Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılacak konferansta küreselleşme ve yeni sol konusunun yanı sıra, "Bugün Direnmek Ne Demektir?", "Olayın Estetiği ve Yeni Mücadele Biçimleri", "Düşünce ve İsyan" başlıkları da tartışılacak.

    Volkan Çelebi ve Ahmet Soysal'ın da sunuşlarının yer alacağı konferans, 11-12 Ekim tarihlerinde, 16.30 ve 21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Katılımın ücretsiz olacağı konferansa, Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy'den kalkacak ücretsiz servisler ile ulaşılabilecek.

    Alain Badiou 2011 yılının Aralık ayında yine MonoKL yayınlarının düzenlediği "Devrim, Demokrasi, Felsefe Konferansı" kapsamında İstanbul'a gelmişti.
     
    Popüler bir ilgiye de mazhar olan ve medya tarafından "felsefenin rock starı" diye anılan filozof ve sosyolog Slavoj Zizek de daha önce birçok kez İstanbul'a gelmiş ve konferanslar vermişti.

    Gezi Parkı eylemleri sırasında "direnişçilere" desteğini açıklayan Badiou ve Zizek'in görüşleri ve teorik metinleri, son olarak MonoKL Yayınları'nda çıkan "Direnişi Düşünmek - 2013 Gezi Olayları" adlı kitapta yer almıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow