hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İDOB, Macaristan'dan ödülle döndü

    İDOB, Macaristandan ödülle döndü
    expand

    İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Macaristan'da düzenlenen 6. Armel Opera Yarışması ve Festivali'nde "Kötülüğün Döngüsü" adlı operayla 4 ödül aldı.

    İDOB'tan yapılan açıklamaya göre, Macaristan'ın Szeged şehrinde bu yıl 6'ncısı geçekleştirilen Armel Opera Yarışması ve Festivali'ne Türkiye'yi temsilen davet edilen İDOB, bir ilke imza attı.

    İDOB, 5 ülkenin yarıştığı festivalin ödül töreninde 5 ödülden 4'nü Türkiye'ye getirdi.

    Yarışmada Polonya, Sırbistan, Macaristan ve İngiltere ile yarışan İDOB, "En İyi Yapım - Szeged Üniversitesi Jüri Ödülü", "En İyi Yapım - ARTE Halk Jürisi Ödülü", "İlyas SEÇKİN (11 yaşında ) / Miles rolü ile - Szeged Üniversitesi Jüri Bireysel Ödülü", "Sebastien OBRECHT (Fransız Tenor-İDOB ) / Peter Quint rolü ile - En İyi Erkek Solist Ödülü"nü kazandı.

    Seyircinin de büyülendiği temsilde prodüksyonda yer alanlar dakikalarca alkışlandı. Özellikle teknik ekibin gösterdiği üstün başarı büyük takdir kazandı.

    Esere solist olarak katılan Stephanie Varnerin, Lynn T. Çağlar, Ayten Telek, İlyas Seçkin ve Sevim Zerenaoğlu, ayakta alkışlandı.

    Eser hakkında

    İngiliz sanatçı Benjamin Britten tarafından bestelenen "Kötülüğün Döngüsü" adlı operanın rejisörlüğünü Aytaç Manizade üstlendi.

    Eserde "Narrator" rölünde Quint Sebastien Obrecht, "The Governess" rolünde Stephanie Varnerin, "Miss Jessel" rölünde Gülbin Günay ve Ayten Telek, "Mrs. Grose" rölünde Lynn Trepel Çağlar ve Stare Çelebi, "Miles" rolünde İlyas Seçkin, "Flora" rolünde Özlem Soydan ve Sevim Zerenaoğlu rol aldı.

    Orkestra şefliğini Leonhard Garms'ın üstlendiği eserde, kemanda Seda Subaşı Yalçın, Ezgi Karasu, violada Kahraman Şere, violonselde Mert Gürel, kontrbasta Pınar Baltacıgil, arpta Ferda Vural Arıkan, piyanoda Aybin Karlıbel, obuada Ezgi Kaki, klarnette Ecesu Sertesen, flütte Elif Yurdakul, fagotta Mert Kutluğ, kornoda Hakan Ateş, timpanide Emre Günay bulunuyor.

    Sezon içinde de büyük beğeni ile izlenen eserin dekor tasarımı Efter Tunç, kostüm tasarımı Ayşegül Alev, ışık tasarımı ise Cem Yılmazer'e ait. İlk kez 1954'te Venedik'te sahnelenen eser, çocuklara yönelik şiddet ve taciz konularını işliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow