hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Zorba" açlık ve obezite için sahnelenecek

    Zorba açlık ve obezite için sahnelenecek
    expand

    Ankara Devlet Opera ve Balesi, iddialı eserlerinden Zorba Balesi'ni, açlık ve obeziteye dikkat çekmek için sahneleyecek.

    Ankara Devlet Opera ve Balesi, prömiyerini gerçekleştirdiği günden itibaren kapalı gişe oynayan Zorba Balesi'ni BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) Dünya Gıda Günü çercevesinde yürüttüğü etkinlikler kapsamında yarın saat 20.00'da Ankara Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi'nde sahneleyecek.

    Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında, Devlet Opera ve Balesi Müdürü Rengin Gökmen, kurumlarının sadece kültür sanat yapmadığını aynı zamanda eğitime ve insanlığa seslenen tüm işlerin yanında olduğunu belirterek, Devlet Opera ve Balesi'nin gelecek yıllarda FAO ile yaptığı işbirliğinin, çevre ve insana yönelik alanlarda yapılacak çalışmaların başlangıcı olacağını ifade etti.

    Açlığa ve obeziteye dikkat çeken eserler sahnelemek isteyeceklerini ancak böyle bir eserin yazılması ve hazırlanmasının uzun bir zaman alacağını dile getiren Gökmen, "Önümüzdeki yıllarda, besteci, koregraflarımız ve yazarlarımız böyle bir eser yazabilirler. Bu işbirliği bir başlangıç. Bu bizim için bir ışık yaktı. İnsanlığın önündeki en önemli trajedilerden birinin, sanat yoluyla duyulması önemli" dedi.

    FAO Türkiye Temsilcisi Orta Asya Al Bölge Koordinatörü Mustafa Sinaceur ise dünyada 842 milyon insanın kronik olarak yetersiz beslendiğni ve yılda yaklaşık 10 milyon insanın açlık ve yetersiz beslenmeden dolayı hayatını kaybettiğini belirterek, bu konudaki ortak çalışmaların toplumsal bilinci artıracağını ve fonların açlık karşısındaki bu küresel savaş için seferber edilmesini sağlayacağını umduğunu söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow