hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ertuğrul Kürkçü ilk kitabıyla TÜYAP'ta

    Ertuğrul Kürkçü ilk kitabıyla TÜYAPta
    expand

    Okurları kitapların yanı sıra pek çok etkinlikle yazarlar, çevirmenler ile biraraya getirecek olan TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'nda Arjantinli yazar Alberto Manguel, HDP Eş Genel Başkanı seçilen Ertuğrul Kürkçü kitapseverlerle buluşacak. Ayrıntı Yayınları da fuarda 12 Eylül ve kanseri konu edinen iki panel düzenleyecek.

    32.Uluslararası TÜYAP İstanbul Kitap Fuari 2 Kasım 2013 Cumartesi günü kapılarını açıyor. TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı, okurları kitapların yanı sıra, yazarlar, çevirmenler ile biraraya getirecek ve pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

    Alberto Manguel yeni kitabıyla Tüyap'ta

    Yeni kitabı Okumalar Okuması Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Alberto Manguel, bu yıl bir etkinlik ve imza günü ile TÜYAP'ta olacak. Okumalar Okuması'nda okura, "deneyimin kitapları, kitapların da kişisel deneyimi zenginleştirdiği yaratıcı bir okuma nasıl olur?" diye soran yazar, 3 Kasım Pazar, saat: 16:00 - 17:00'de Yapı Kredi Yayınları standında düzenlenen bir imza gününde okurlarıyla buluşacak. Ayrıca yine 3 Kasım Pazar günü saat: 14.30 - 15.30 saatleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi - Heybeliada Salonu'nda "Alberto Manguel ile Kitapları Üzerine" adlı bir söyleşiye katılacak olan yazar bu söyleşide okurlarıyla kitapları üzerine konuşacak.

    Sevin Okyay'ın çevirisiyle Okumalar Okuması adlı kitabı Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan yazar, deneyimin kitapları, kitapların kişisel deneyimi zenginleştirdiği ve dönüştürdüğü yaratıcı bir okumanın nasıl olacağına yanıt veriyor. Che Guevara'dan Borges'e ve Hrant Dink'e kadar birçok tanıdık yüz, Ilyada'dan Don Quijote'ye kadar birçok kitap, birçok kurmaca kahraman Manguel'in okumalarında, içten ve kışkırtıcı yorumlarında yeniden hayat buluyor. Bu okumalar boyunca Manguel, çok sevdiği Harikalar Diyarı'ndan Alice'in kılavuzluğuna başvurmayı ihmal etmiyor.

    Ayrıntı Yayınları, 12 Eylül ve kanserle ilgili panel düzenleyecek

    TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı kapsamında Ayrıntı Yayınları, okurlarını "Bir Yakın Tarih Okuması Olarak 12 Eylül" adlı panelde Sedat Göçmen, Özlem Delikanlı ve Eylem Delikanlı ile buluşturacak. 07 Kasım'da saat 14.15-15.15 arasında TÜYAP Marmara Salonunda gerçekleşecek paneli İlbay Kahraman yönetecek.

    Ayrıntı Yayınları 09 Kasım'da saat 18.15-19.15 arasında ise TÜYAP Kınalıada Salonunda "Bir Türk Filmi Olarak Kanser" başlıklı panelde Prof. Dr. Ahmet Erözenci'yi okurlarla buluşturacak.
     
    Ayrıntı Yayınları, tüm okurlarını ve kitapseverleri 3. Salon 402 No'lu standlarına bekliyor.

    Ertuğrul Kürkçü de okurla buluşacak

    Öte yandan HDP Eş Genel Başkanlığına seçilen Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'nda olacak. Kürkçü, Dipnot Yayınları'ndan çıkan İsyanın İzinde adlı kitabı üzerine bir 3 Kasım'da bir söyleşi gerçekleştirecek.

    Ertuğrul Kürkçü'nün Dev-Genç Başkanlığından bugüne uzanan siyasal entelektüel birikimini, başkaldırıya katılan kuşaklara aktarmayı hedeflediği kitabı, sosyalizm ve toplumsal mücadeleler tarihinden, ütopyacılık, Marksizm, proleter enternasyonalizmi, Lenin, Stalin, Gramsci, Ho Chi Minh'e, Castroculuk, Fokoculuk, Che'ye ve Babai Ayaklanmalarına, Mustafa Kemal'den Dev-Genç, THKP-C ve silahlı mücadeleye pek çok konuyu içeriyor. Eskiçağlarda Selçuklular ve Osmanoğullarının zulmüne başkaldıran Batıni tarikatların yüzyıllara yayılan isyanları, Kürtler, Ermeniler, Rumlar, Makedonların isyanları ve bu isyanların kolektif hafızadan silinmesi için egemen sınıfların okul, kışla, basın, medya, din, diyanette gösterdikleri çabaları inceleyen Kürkçü, cumhuriyetin de onun bugünkü İslamcı haleflerinin de bu çabada geri kalmadıklarını dile getirdi. Kitabının amacını, "Devrimci bir hafıza olmadan, önceki kuşakların bilgisi birbirine eklenmeden ayağa kalkan her yeni kuşak, bütün bir ayaklanma bastırma deneyimlerinin ortak mirasına sahip bir egemenlik mekanizması karşısında bir çocuk saflığıyla kalakalıyordu. Bu kitap ortak hafızamızın yeniden kurulması çabalarına katkıda bulunma isteminin bir kaydı" diye açıklıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow