hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tütün Deposu'nda "Sansür ve Hukuk"

    Tütün Deposunda Sansür ve Hukuk
    expand

    SiyahBant ve DEPO ortaklığıyla 29 Kasım Cuma günü Tütün Deposu'nda "Sanatta İfade Özgürlüğü, Sansür ve Hukuk" başlıklı bir kitap tanıtımı ve söyleşi gerçekleşecek.

    18:30'da başlayacak toplantıda, Heinrich Böll Stiftung Derneği'nin desteği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığıyla yıl boyu yürütülen çalıştayların sonucunda tasarlanan SiyahBant kitabı tanıtılacak ve ücretsiz dağıtılacak.

    Kitap, sanatta ifade özgürlüğünün hukuki kapsamını, araçlarını ve sınırlarını tartışırken, bir yandan da hukuksal açıdan sanatsal ifade özgürlüğüne yönelik müdahale örgülerini göstermeyi amaçlıyor.

    Dinleyicilere kitaba kaynaklık eden çalıştaylarda gündeme gelen konuların bir özetini vermek amacıyla hukukçu akademisyenlerin katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirilecek.

    Toplantıya İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Dr. Ulaş Karan, Eda Çataklar ve SiyahBant'tan Pelin Başaran, Banu Karaca ve Asena Günal konuşmacı olarak katılacak.

    SiyahBant, sanatta ifade özgürlüğü ve sansür meselesini hukuki açıdan değerlendirmek, mevzuatı incelemek, sorunları tespit etmek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla Şubat-Haziran 2013 tarihleri arasında güncel ve plastik sanatlar, gösteri sanatları, sinema, müzik ve edebiyat alanlarında beş kapalı toplantı düzenledi.

    Bu toplantılar serisine hukuk alanında çalışan akademisyenlerin, hukukçuların ve araştırmacıların oluşturduğu çekirdek bir grup ve her toplantının içeriğine bağlı olarak farklı alanlardan konuk akademisyenler, sanatçılar ve kurum temsilcileri katıldı.

    Toplantılarda, sansür deneyimi olan sanatçıların da katkılarıyla, bahsi geçen sanat disiplinlerine yönelik tehdit kaynakları ve bu kaynakların hukuksal çerçevesi derinlemesine incelendi.

    Bu toplantıların ve araştırmaların sonuçları, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ulaş Karan tarafından rapor niteliğinde bir kitaba dönüştürüldü.

    Kitap ücretsiz olarak Tütün Deposu'ndan temin edilebilir ya da SiyahBant web sitesinden indirilebilir.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow