hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir vizyonun peşinde 40 yıl!..

    Bir vizyonun peşinde 40 yıl..
    expand

    Kuruluşunun 40. yılını kutlayan ERA Mimarlık'ın, deneyimleriyle mimarlık, mühendislik ve tasarım dünyasının yakın geçmişine ışık tuttuğu "Bir Vizyonun Peşinde: ERA Mimarlık'ın 40 Yılı" sergisi açıldı.

    Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Tek Kubbe Salonu'nda 31 Ocak tarihine kadar gezilebilecek sergi mimarlık ve tasarım meraklısı ziyaretçilerini bekliyor.

    Sergi, ofisin bugüne kadar gerçekleştirdiği projeler üzerinden Türkiye mimarlık ortamının değişimini de gözler önüne seriyor.

    Serginin küratörülüğünü Hülya Ertaş ve Kuyaş Örs üstlenirken, tasarım yönetimi ve proje koordinasyonunu Emre Çıkınoğlu, sergileme tasarımını ise Akın Nalça gerçekleştirdi.

    Geçtiğimiz 40 yıl içinde mimarlık üretim tekniklerinde büyük bir dönüşüm geçiren dünyada ve Türkiye'de mimari tasarım sürecindeki çizim ve ifade tekniklerinden iş yapma biçimlerine, yapı malzemelerinden inşaat tekniklerine dek birçok alanda yaşanan değişimler, "Bir Vizyonun Peşinde: ERA Mimarlık'ın 40 Yılı" sergisiyle mimarlık dünyasının yanı sıra herkesin ilgisini çekecek şekilde sunuluyor.

    Sergi, Türkiye'nin çok çeşitli yerlerinde ERA tarafından gerçekleştirilen projeler ışığında kentlerin de nasıl bir dönüşüm geçirdiğini aktarıyor.

    Aralarında Shenyang Starmall Plaza inşaat  aşamasında olan Ayazağa Kültür Merkezi, Garanti Bankası Teknoloji Kampüsü gibi projeler de bulunan sergi aracılığıyla ERA'nın üzerinde çalıştığı yapılar ve işbirliği yaptıkları çeşitli aktörlerin görüşlerine de yer vererek, mimarlığın yaşamla temas ettiği noktalar da sergiye taşınıyor.

    Sürekli bir yenilik arayışıyla mesleğini hep ileri bir noktaya taşımayı amaçlayan ERA, Bir Vizyonun Peşinde: ERA Mimarlık'ın 40 Yılı sergisi aracılığıyla, mimarlığın yalnızca mimarın kendi erki dahilinde gerçekleştirdiği bir meslek olmanın ötesinde tüm aktörleriyle hayat bulan, sosyal ve toplumsal boyutuyla yaşamın kendisine dair bir gerçeklik olduğunu iletiyor.

    Sergi, 16 Ocak 2013- 30 Ocak 2013 tarihleri arasında saat 10:00- 19:00 arasında her gün izleyiciye açık olacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow