hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rasim Öztekin, Ahmet Arif oldu

    Rasim Öztekin, Ahmet Arif oldu
    expand

    “Seksenler” dizisindeki Fehmi baba karakteriyle büyük beğeni toplayan Rasim Öztekin, CNN TÜRK’te yayınlanan “Sanatımızın Hatıra Defteri” belgeseli için kamera karşısına geçerek büyük ozan Ahmed Arif’i canlandırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nebil Özgentürk’ün yazıp yönettiği “Sanatımızın Hatıra Defteri” belgeselinin geçen haftaki bölümünde Ahmed Arif’i canlandıran Rasim Öztekin, “Ahmed Arif olmak çok keyifliydi” dedi.

    İlk gençlik yıllarından itibaren hep şiir yazan, siyasetin tek partili ve çok partili dönemlerinde şiirleri hep suç sayılan, yaşarken çok cefa çeken, ölümünden çok sonraysa ödüllendirilen büyük ozan Ahmed Arif özel bir hatırasıyla “Sanatımızın Hatıra Defteri” belgeselinde yer aldı. Ahmed Arif’in yaşadıkları şöyleydi;
    Kaymakam babasının görevi nedeniyle 1930’larda Siverek’te öğrenim görmüştü Ahmed Arif. Ve bir gün sokak ortasında vatandaşa dayak atan bir güvenlik görevlisini sapanla kovalamıştı. Aradan 80 yıl geçtikten sonra, yine Siverek’te 25 bin kişi Ahmed Arif’in şiirini koro halinde okudu meydanlarda…

    İşte Rasim Öztekin belgeselde canlandırdığı Ahmed Arif için kamera karşısına geçti. Set ekibinin dahi şaşkın bakışları arasında makyaja oturan Öztekin, Ahmed Arif’e tıpatıp benzerliğiyle makyöz Derya Ergün’e fazla bir iş bırakmadı. Makyaj ve kostüm hazırlığının ardından rolünü prova yapan Rasim Öztekin, keyifli geçen çekimin ardından şunları söyledi:

    “Ahmed Arif olmak ilginçti, güzeldi, bir hoşluktu. Ahmed Arif’i biraz incelediğiniz zaman nasıl bir yaşantıdan çıktığını, devamlı zorluklar içinde olduğunu ve hep baskı altında olduğunu bilirsiniz. Zaten resimlerinde de Ahmed Arif hep böyle… Etrafa biraz çatık kaşlarla bakan bir ozan. Ama kalbinden ve beyninden çıkan sözler, umut dolu sözler hiç de öyle çatık kaşlı değil. Eleştirisel ama umut dolu. Çok keyifliydi Ahmed Arif olmak…”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow