hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    JAmZZ'a başvurular başladı

    JAmZZa başvurular başladı
    expand

    23. Akbank Caz Festivali kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenecek JAmZZ Genç Yetenekler Yarışması'na başvurular başladı.

    Akbank Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, 30 yaşını aşmamış amatör genç yeteneklere, festivalin bir parçası olma ve profesyonel sanatçılarla birlikte sahnede "Jam Session" yapma imkanı sunan yarışma, "Nefesli", "Vurmalı", "Telli", "Tuşlu" ve "Vokal" olmak üzere beş ayrı kategoride gerçekleştirilecek.

    Yarışmanın ön elemesi için adayların hazırlayacakları demo CD'sini, kısa özgeçmiş, müzik tarzlarını anlatan ön yazı ve bir fotoğrafları ile Akbank Caz Festivali/JAmZZ konu başlığı ile 5 Ekim'e kadar Akbank Sanat / Beyoğlu adresine ulaştırmaları gerekiyor.

    Piyanist ve besteci Kerem Görsev'in başkanlığını yapacağı yarışmanın jüri üyeleri arasında; prodüktör Barış Selimoğlu, caz dünyasının yetenekli müzisyenlerinden baterist Ferit Odman, kontrbas sanatçısı Kağan Yıldız ve Türkiye caz sahnesinin virtüöz ismi gitarist Neşet Ruacan yer alıyor.

    Yarışmanın ön elemesi, 17 Kasım'da gerçekleştirilecek.

    "En iyi performans", "en iyi doğaçlama" ve "en iyi yorum" kategorilerinde dereceye giren yetenekli genç cazcılar, 23. Akbank Caz Festivali kapsamında 18 Kasım'da usta caz müzisyenleriyle Babylon'da düzenlenecek özel Jam Session'da sahne alacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow