hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hırvatistan Eurovision'a katılmayacak!

    Hırvatistan Eurovisiona katılmayacak
    expand

    Hırvatistan, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yapılacak 2014 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmayacak.

    Hırvatistan'ın resmi devlet televizyonu HRT'den, konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "ekonomik kriz" ve "geçmiş yıllarda alınan başarısızlıklar" nedeniyle, Hırvatistan'ın 2014 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmayacağı belirtildi.

    HRT'nin açıklamasında, abonelerin ödediği paralarla finanse edilen kurumun, riskli ve pahalı girişimlerde bulunmasının böylesi zor bir dönemde kurum çıkarlarına uygun olmadığı belirtilirken, Hırvatistan'ı temsil eden müzisyenlerin, daha önceki yarışmalarda aldığı başarısızlıklar nedeniyle kamuoyunda sıkça eleştiriler aldıklarının da altı çizildi.

    HRT, Hırvatistan'ın gelecek yıl düzenlenecek yarışmada yer almayacak olmasına rağmen, 2014 Eurovision Şarkı Yarışması'nın finalini naklen yayınlamaya devam edeceğini de duyurdu.

    Açıklamada, Hırvatistan'ın 2014 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmayacak olmasının geçici bir karar olduğu vurgulandı.

    Danimarka'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2014 Eurovision Şarkı Yarışması'nın yarı finalleri 6 ve 8 Mayıs'ta, finali ise 10 Mayıs'ta yapılacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow