hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sel'de Mart ayı kadınlara özel

    Selde Mart ayı kadınlara özel
    expand

    Sel Yayıncılık'ın Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, raflardaki yerini alan kitapları arasında 1880'lerden günümüze kadın hareketinin gelişiminin anlatıldığı "Yeni Bir Çağ Hayali- Yirminci Yüzyılı Yaratan Kadınlar" ile Samuel Beckett'ın ilk romanı "Sıradan Kadınlar Düşü" de yer alıyor.

    Sel Yayıncılık, Mart ayında 20. yüzyıl edebiyatı ve tiyatrosunda yeni ufuklar açan Samuel Beckett'ın ilk romanınında aralarında yer aldığı 4 yeni eseri okurla buluşturdu.

    Sıradan Kadınlar Düşü

    Sıradan Kadınlar Düşü

    Samuel Beckett
    Çağdaş Dünya Edebiyatı / Roman
    Türkçesi: Hülda Öklem Süloş
    256 sayfa, 18 TL
    Sıradan Kadınlar Düşü, genç Belacqua'nın aşkları ve Avrupa seyahatleri kadar, edebiyat ve tiyatroda yeni ufuklar açan bir yazarın, Samuel Beckett'ın iç dünyasını da sergileyen otobiyografik bir eser. Yalnızca yazarın kendisini temsil eden Belacqua değil, daha sonraki eserlerinde boy gösterecek olan Alba ve Smeraldina gibi karakterler de Beckett okuru için tanıdık: Pek çok eserinin çıkış noktasını ve eskizlerini, Beckett'ın edebiyat dünyasında yapacaklarının izini onlar aracılığıyla sürmek mümkün.
    Sıradan Kadınlar Düşü, Beckett'ın edebi yolculuğuna ışık tutmakla kalmıyor, çok katmanlı niteliğiyle yazarının bir sanatçı olarak kendisiyle, edebiyatla, sanatla, kültür ve medeniyetle girdiği kavgaya da tanıklık ediyor. Edebiyat ve sanat tarihindeki önemli yazarlara ve eserlere, mitolojiye ve daha pek çok kültürel ögeye yaptığı göndermelerle esin kaynaklarını sergilerken, estetiğine dair arkeolojik bir içgörü de sunuyor.

    Sıradan Kadınlar Düşü, başından sonuna kadar sürdürdüğü renk çağrışımları ve müzik analojileriyle de benzersiz bir çalışma; ister yalnızca romanın melodisini takip edin, ister müzik analojilerini araştırarak okuma deneyimine bir orkestranın eşlik etmesini sağlayın.

    SAMUEL BECKETT, 1906 yılında Dublin'de doğdu ve 1989 yılında yaşamının büyük bölümünü geçirdiği Paris'te öldü. Şiirden romana, denemeden öyküye edebiyatın hemen her türünde önemli eserler kaleme alan İrlandalı yazar, Godot'yu Beklerken başta olmak üzere yazdığı oyunlar ve tiyatro yönetmenliği ile de bilinir. James Joyce'un takipçisi sayılan Beckett, absürd tiyatronun öncüsü, avangart edebiyatın önemli bir temsilcisi sayıldığı gibi hem "son modernistler" hem de "ilk postmodernistler" arasında anılır. "Roman ve tiyatro için yeni biçimler sunarak modern insanın sefaleti içinden yükselen yazını" nedeniyle 1969 Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülen ve 20. yüzyılın başlıca edebiyatçıları arasında yer alan Beckett'ın eserlerinde insan doğasına ve insanlığa dair kara mizah öne çıkar.

    Yeni Bir Çağ - Hayali Yirminci Yüzyılı Yaratan Kadınlar

    Yirminci yüzyılın başında kadınlar cinsellikten özgür aşka, vatandaşlık haklarından demokrasiye, annelikten ev işine gündelik hayatın her alanında yaşadıkları sorunlardan nasıl toplumsal bir dönüşüm yaratabileceklerini tartışıyorlardı. Kadınların "modern" bireylere dönüştüğü bu tarihi kesit hâlâ tek bir soru sorduruyor: Bugün, yüz yılı aşkın bir süre sonra daha iyi durumda mıyız?

    Yeni Bir Çağ Hayali Yirminci Yüzyılı Yaratan Kadınlar



    Sheila Rowbotham
    Kadın Kitaplığı, Tarih/Araştırma
    Türkçesi: Suğra Öncü
    360 sayfa, 25 TL
    Yeni Bir Çağ Hayali, Yirminci Yüzyılı Yaratan Kadınlar, göçün ve kentlerin yeniden şekillenişinin, küresel ticaretin, seri üretimin damgasını vurduğu 1880'lerden başlayarak Birinci Dünya Savaşı'na giden süreçte kadınların uyanış ve bilinçlenme arayışlarını tüm yönleriyle sergilerken, '60'lardan itibaren yeni teorilerle daha güçlü bir biçimde sahneye çıkan feminist hareketin tohumlarının atılış öyküsüne de tanıklık ediyor.

    Yirminci yüzyıla, kadın hareketinin geçirdiği evrelere, yarattıkları dönüşümle günümüzün toplumsal cinsiyet algısını tahminlerinin ötesinde şekillendirmiş bu kadınların mücadelesine, yalnızca yazdıklarıyla veya sansasyonel eylemleriyle öne çıkanların değil, bir köşesinden harekete dahil olmuş kadınların, günlük yaşam hayalcilerinin ve maceracılarının hayatları üzerinden de bir kez daha bakmak gerekiyor.

    SHEILA ROWBOTHAM, 1943 yılında İngiltere'nin Leeds şehrinde doğdu. Oxford St. Hilda's College'de ve University of London'da eğitim gördü. İşçi Partisi'nin gençlik kollarında ve çeşitli sosyalist oluşumlarda görev aldı. Bu esnada Marx'ın fikirleriyle tanıştı. 1983-36 yılları arasında Jobs For Change isimli gazetenin editörlüğünü yaptı. Ayrıca New York Times, Guardian, Times, Independent, New Statesman gibi gazetelerde yazıları yayımlandı. Sosyalist-feminizmin önde gelen isimlerinden olan ve feminist teoriye pek çok konuda katkıda bulunan Rowbotham, şu anda Manchester Üniversitesi Sosyoloji departmanında fahri araştırma görevlisi, Bristol Üniversitesi'nde konuk araştırmacı ve Royal Society of Arts'ta araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Türkçede yayımlanan kitapları: Kadının Gizlenmiş Tarihi (Payel, 1994); Kadınlar, Direniş ve Devrim (Payel,1994); Kadın Bilinci Erkek Dünyası (Payel, 1987); Feminizm, Sosyalizm ve Eylemde Birlik (Hillary Wainwright ve Lynne Segal ile birlikte, İletişim, 1984).


    Yüzler

    Emrah Polat
    Çağdaş Türk Edebiyatı / Roman
    112 sayfa, 10 TL
    Yüzler

    Hayata karşı mağlup olmuş ya da baştan kaybetmiş insanların yolları mutsuzluk üzerinden kesiştiğinde birbirlerinin iç ya da ikinci yüzünü görmeye çalışırlar. Gündelik konuşmalarındaki belli belirsiz acıdan, kabullenilmiş yenilgilerden tanırlar birbirlerini; mutsuz evlilikler, işsizlikler, hayal kırıklıkları, hep başka bir dünya düşü.

    Emrah Polat Yüzler'de, ülkenin kaderini değiştiren sürecin gölgesinde tutunmaya çalışan hayatların bugününü ve geçmişini, daha bütün bir resmin kırık dökük bir parçasını içtenlikle anlatıyor… Bilenlerin çok sevdiği, diğerlerinin hiç anlamadığı kendine has dokusu, atmosferi, dışardan donmuş gibi görünen ritmi, sokakları ve yokuşlarıyla, Seyranbağları, Mamak, Ulus, Türközü'yle Ankara'nın ve ona has karakterlerin öyküsü; durgunluğun içinde patlayan, sıradanlık içinde devinen, derin ve dingin, yorgun ve öfkeli…

    EMRAH POLAT, (1974) ODTÜ Sosyoloji bölümünü bitirdi. Köpek Adamlar isimli ilk romanı 2012 yılında Arnavutluk ve Bulgaristan'da, 2013 yılında ise Romanya'da yayınlanmıştır. Edebiyat Haber (edebiyathaber.net) adlı online edebiyat dergisinin yayın yönetmenidir.


    Uluslararası Psikanaliz Yıllığı 2013

    Uluslararası psikanaliz camiasında yapılan güncel tartışmaların ve klinik deneyimlerin paylaşıldığı, hem kuramsal hem pratik birikimi bir araya getiren yetkin bir çalışma.
    Uluslararası Psikanaliz Yıllığı 2013Kolektif
    Psikoloji-Psikanaliz
    264 sayfa, 20 TL

    İçindekiler:

    Uluslararası Psikanaliz Yıllığı (2013) - Bella Habip

    Melanie Klein'da Duygulanımlar - Richard Rusbriger

    Kaygı: Israrcı Yoldaş. İğdiş Edilme ve Ayrılık Kaygılarına Dair Psikanaliz Kuramı ve Klinik Tekniğiyle İlgili Sonuçları - Rosemary Davies

    Ulaşılmaz Nesne? Sınır Durumdaki Hastalarla Analitik İlişkide Güçlükler ve Paradokslar - Irene Ruggiero

    Günümüzde Ergenlerle Psikanaliz Tekniği Üzerine Düşünceler: Sözde-Sözde Olgunluk - Viviane Sprinz Mondrzak

    Psikanalizden Geçiyor Olmasaydım, Hiçbir Zaman Hamile Kalmaya Cesaret Edemezdim": Doğum Öncesi Tanı Sürecinden Geçmekte Olan Bir Kadınla İlgili Çok Disiplinli Bir Araştırmadaki Psikanalitik Gözlemler - Marianne Leuzinger-Bohleber ve Martin Teising  

    Uluslararası Psikanaliz Dergisi'nin Avrupa Yıllıkları: Dil Çeşitliliğinin Faydaları- Jean-Michel Quinodoz

    Bebek Gözlemi ve Fransız Modeli - Didier Houzel

    John Cage ve W. R. Bion: Disiplinlerarası Diyalog İçin Bir Deneme - Adela Abella

    Divan ve Çarşaf - Siamak Movahedi ve Gohar Homayounpour

    Sigmund Freud ve Otto Rank: Kaygı ve Doğumla İlgili Tartışma ve Yüzleşmeler
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow