hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edebiyatın rockstarı geri döndü

    Edebiyatın rockstarı geri döndü
    expand

    Hayranları tarafından edebiyatın rockstarı olarak anılan Neil Gaiman'ın dünya çapında en çok satan kitabı "Anansi Çocukları" Türkçe'de.

    British Fantasy Society'nin verdiği "En İyi Roman" ödülüyle birlikte Locus dergisinin verdiği "En İyi Fantazi Romanı" ödülüne değer bulunan "Anansi Çocukları"nın çevirisi Murat Özbank'a ait.

    Fantastik edebiyatın son yıllardaki en önemli ve en çok okunan yazarlarından biri olan Neil Gaiman, en sevilen kitaplarından biri olan "Anansi Çocukları"nda kendine has mizah anlayışı ve yarattığı yeni dünya ile okuyucularını bir kez daha şaşırtmaya hazırlanıyor.

    "Anansi Çocukları", aslında şişman bile olmayan Şişko Charlie Nancy'nin, babasının ölümüyle birlikte, onun bir tanrı olduğunu öğrenmesiyle tamamen değişen hayatını konu alıyor.

    Varlığından bile habersiz olduğu Örümcek isimli esrarengiz bir kardeşi olduğunu öğrenmesi Şişko Charlie'nin macerasını daha da karmaşıklaştıracaktır.

    Polisiye bir hikayeyi fantastik öğelerle zenginleştiren Gaiman, "Anansi Çocukları" ile Amerika, İngiltere ve St. Andrews üçgeninde bir hikâyeyi okuyucularıyla buluşturuyor.

    Türkiye'deki okurların uzun zamandır merakla beklediği roman mitolojik pek çok unsuru da barındırıyor.

    Neredeyse her kitabının film hakları satılmış olan Neil Gaiman, yakın bir zamanda "Anansi Çocukları"nın senaryo taslağını kendi internet sitesinde yayınladı.

    Gaiman, "Anansi Çocukları"nı  en bilinen eserlerinden biri olan "Amerikan Tanrıları" gibi Tori Amos'un İrlanda'daki evinde yazdı.

    Neil Gaiman, 1960 yılında İngiltere'de doğdu. Bugüne kadar pek çok fantazya romanı ve çizgi roman yazmıştır.

    Sandman serisi, "Yıldız Tozu", "Amerikan Tanrıları", "Kıyamet Gösterisi", "Yokyer" ve "Koralin ve Gizli Dünya" yazarın öne çıkan eserlerinden başlıcaları.

    Hugo, Nebula, Bram Stoker ve Newbery Medal gibi pek çok ödül kazanan yazar, hayranları tarafından edebiyat dünyasının "rockyıldızı" olarak görülmekte.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow