hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Salon'da caz ve deneysel rock sahnede

    Salonda caz ve deneysel rock sahnede
    expand

    Salon sahnesi bu hafta caz ve deneysel rock müziğe ev sahipliği yapacak.

    Türkiye'nin önde gelen caz sanatçılarından, vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz, grubu Okay Temiz Oriental Wind ile 14 Mart Perşembe akşamı saat 21.30'da cazseverlerle buluşacak.

    Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında, Salon ve NU-DC işbirliğiyle, 15 Mart Cuma gecesi saat 22.30'da yapılacak Caz Ağacı konserinde, ''Summertime'', ''Oh Lady Be Good!'' ve ''I Got Rhythm'' gibi caz dünyasına damgasını vuran şarkıların bestecisi George Gershwin anılacak.

    Konserde, Türk cazının değerli isimlerinden Ayşe Gencer, Meltem Ege, Ülkü Aybala Sunat, Ferhat Öz ve Evrim Özşuca sahnede olacak.

    Prodüktör, besteci ve şarkı yazarı Hakan Kurşun geleneksel rock, doğaçlama müzik, aşıklar kültürü ve elektronik müzik arasında köprüler kurmaya çalıştığı yeni projesi Hyperactive 2013 ile 16 Mart Cumartesi gecesi saat 22.30'da Salon'da olacak.

    Okay Temiz Oriental Wind

    Türkiye'nin önde gelen caz sanatçılarından, vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz'in önderliğinde dünya müziğini cazın geniş yelpazesi içinde sunan Okay Temiz Oriental Wind, 14 Mart Perşembe akşamı saat 21.30'da Salon'un konuğu olacak.

    1974 yılında kurduğu İsveç-Türk caz grubu Oriental Wind ile Batı ve Türk kökenli enstrümanları bir araya getirerek ilginç bir sentez yaratan Okay Temiz, dünyanın dört bir yanında turneler, konserler ve bunların yanı sıra Türk ve dünya ritimlerini tanıtım amaçlı programlar ve seminerler düzenledi.

    Uzun yıllardır topladığı ve kendi ürettiği bir çok farklı enstrüman dahil tüm vurmalı çalgıları kendine özgü bir biçimde yorumlamakta ve en basit ritimleri bile çarpıcı bir anlatıma dönüştürmekte usta olan sanatçı, 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı.

    Okay Temiz Oriental Wind, Aydın Borucu (trompet), Burak Bedikyan (piyano), Eylem Pelit (bas gitar), Ömür Küçükler (klarnet) ve Tom Temiz (keybord)'den oluşuyor.

    Konser biletleri 35 TL (masa), 30 TL (ayakta) ve 25 TL (öğrenci)'den alınabiliyor.

    Garanti Caz Yeşili: Caz Ağacı, George Gershwin

    İstanbul caz sahnesinin önde gelen müzisyenleri caz müziğin efsanelerini anmaya devam ediyor.

    2011 yılından bu yana her yılın Ocak, Mart ve Mayıs aylarında düzenlenen, Billie Holiday, Ella Fitzgerald,  Nina Simone, Frank Sinatra, Ray Charles ve Antonio Carlos Jobim gibi cazın dev isimlerini selamlayan Caz Ağacı, Ocak'taki Cole Porter gecesinden sonra George Gershwin gecesiyle cazseverlerle buluşuyor.

    Caz Ağacı, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında, Salon ve NU-DC işbirliğiyle, 15 Mart Cuma gecesi saat 22.30'da yapılacak.

    "Rhapsody in Blue, An American in Paris" ve "Porgy and Bess" adlı eserlerin sahibi, ''Summertime'', ''Oh Lady Be Good!'' ve ''I Got Rhythm'' gibi caz dünyasına damgasını vuran şarkıların bestecisi Gershwin'in anılacağı gecede sahnede, Türk cazının değerli isimlerinden Ayşe Gencer, Meltem Ege, Ülkü Aybala Sunat, Ferhat Öz ve Evrim Özşuca olacak.

    Ayrıca, saksofonda Yahya Dai,  piyanoda Serkan Özyılmaz, kontrbasta Volkan Topakoğlu ve davulda Olgun Acar yer alacak. Mozk'un giyim desteğiyle düzenlenecek olan George Gershwin gecesinin sunucusu Vedat Özdemiroğlu olacak.

    Konserin biletleri 30 TL (ayakta) ve 20 TL (öğrenci)'den temin edilebiliyor.

    Hakan Kurşun Hyperactive 2013

    Kısa Devre, Aqua, Norm, Red Hasret ...Kayah, Frequent Flyers, Error 14 ve Music Creativity Limited gruplarının kurucuları arasında yer alan prodüktör, besteci ve şarkı yazarı Hakan Kurşun, yüksek tansiyonlu hiperaktif müziğiyle 16 Mart Cumartesi gecesi saat 22.30'da Salon'a konuk oluyor.

    Kurşun, 1996'da Kaos, 2004'te ise kendisine ait olan PB Müzik etiketiyle Kütle adlı albümleri yayımladı. Kurşun ayrıca, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi müzik bölümlerinde ders veriyor.

    Kurşun, geleneksel rock, doğaçlama müzik, aşıklar kültürü ve elektronik müzik arasında köprüler kurmaya çalıştığı yeni projesi Hyperactive 2013 ile Salon'da olacak.

    Konserin biletleri 30 TL (ayakta) ve 20 TL (öğrenci).
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow