hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genç müzisyenlerden Aya İrini'de konser

    Genç müzisyenlerden Aya İrinide konser
    expand

    Sabancı Vakfı'nın desteklediği Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Aya İrini'de bir konser verdi.

    Konserin bir bölümünde orkestraya eşlik etmek üzere dünyaca ünlü keman virtüözü Shlomo Mintz sahneye çıktı.

    Barış İçin Müzik Vafkı Çocuk Orkestrası da sahnedeydi. Onların da katılımıyla orkestra üyelerinin sayısı 150'ye çıktı.

    Cem Mansur'un şefliğindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, konsere katılanlar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

    Konser öncesi Türkiye'nin böyle bir orkestraya ihtiyacı olduğunu söyleyen Şef Cem Mansur, "Türkiye'de sınavla seçilmiş, bir araya getirilecek bir orkestra yoktu, onu biraraya getirdik" dedi.

    Aya İrini'deki atmosferin olağanüstü olduğunu söyleyen Mansur, "Binanın üzerinde taşıdığı tarih o kadar heyecan verici ki, burada olmak güzel" diye konuştu.

    Türkiye ve yurdışından 14 farklı konservatuardan 80 öğrencinin özel elemeler sonucu biraraya gelerek oluşturduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, bu konsere Gültekin Ulutaş, Derya ve Tayfun Bozok'un eğitmenliğinde hazırlandı.

    Konser öncesi Sabancı Üniversitesi'nde kampa giren Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası üyeleri, bu konserin ardından İtalya turnesine çıkacak.

    7 - 17 Eylül tarihleri arasında İtalya'da çeşitli festivallerde 7 ayrı konser verecek olan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Rossini, Beethoven, Kodaly, Verdi, Bellini, Haydn, Brahms ve Tüzün gibi ünlü bestecilerin eserlerini dinleyicilerle buluştaracak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow