hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya Tiyatro Günü kutlanıyor

    Dünya Tiyatro Günü kutlanıyor
    expand

    Dünya Tiyatro Günü, her ülkede sanatçıların yayınladığı bildiriler ile kutlandı. Türkiye'de yayınlanan bildiride ise Göksel Kortay, "Özgürlükçüdür, özgürlüktür tiyatro" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Göksel Kortay yayınladığı bildiride; "Özgürlükçüdür, özgürlüktür tiyatro… Işıktır… Aydınlanmadır. Uygar insan düşünen, yorumlayan, araştıran, eleştiren, özgün insan olmalıdır. Ufkumuzu genişletmek, beynimizi ve ruhumuzu zenginleştirmek için tiyatro yaşamda vazgeçilmezlerden, olmazsa olmazlardandır" diye ifade etti.

    Dünya çapında da ünlü İtalyan oyun yazarı, tiyatro yönetmeni ve oyuncu Dario Fo bildirge yayınladı. Dario Fo bildirgesinde, özellikle genç insanların tiyatroya yöneltilmesi gerektiğini vurguladı.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde, "Yeni nesilleri erken yaşlarda tiyatroyla tanıştırıp, onlara tiyatro sevgisini aşılayabilirsek onların duyarlı, hoşgörülü, demokratik değerleri özümsemiş bilinçli bireyler olarak daha güzel bir dünyanın inşası için çalışmalarını sanatla da desteklemiş ve güçlendirmiş oluruz" şeklinde açıklama yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow