hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    12. Sevgi Gönül Tiyatro Günleri başlıyor

    12. Sevgi Gönül Tiyatro Günleri başlıyor
    expand

    Koç Üniversitesi Tiyatro Kulübü tarafından bu yıl 12.’si gerçekleştirilecek Sevgi Gönül Tiyatro Günleri, üniversite tiyatro gruplarının sahnelediği ve profesyonel tiyatroların yıl boyunca severek izlenen oyunlarından oluşan bir seçki sunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek 12. Sevgi Gönül Tiyatro Günleri’nde Anton Çehov’un Vişne Bahçesi’nden Sevgili Doktor’una, Engin Hepileri ve Nergis Öztürk’ün yer aldığı Oda ve Adam’dan, Haldun Taner’in ünlü eseri Keşanlı Ali Destanı’na pek çok oyun tiyatro severlerle buluşacak. 

    Koç Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nün Aygaz sponsorluğunda düzenlediği 12. Tiyatro Günleri için geri sayım başladı. 15-26 Nisan tarihleri arasında toplam 10 gün sürecek olan festivalde Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi 10 oyuna ev sahipliği yapacak.

    15 Nisan Pazartesi günü Koç Oyuncuları tarafından sahnelenecek ‘Sevgili Doktor’ oyunuyla başlayacak olan Tiyatro Günleri, 16 Nisan Salı günü Galatasaray Üniversitesi’nin sahneleyeceği ‘Ormanlardan Hemen Önceki Gece’ ile devam edecek. 17 Nisan Çarşamba günü Sadri Alışık Tiyatrosu’nun yorumuyla ‘Keşanlı Ali Destanı’, 18 Nisan Perşembe ise Bilgi Üniversitesi İstasyon Oyuncuları’ndan ‘Bir Tek Daha’ (On The Road) tiyatro severlerle buluşacak. 19 Nisan Cuma Mimar Sinan Üniversitesi’nden ‘Balkon’ isimli oyunun izleneceği Tiyatro Günleri, 22 Nisan Pazartesi günü İstanbul Üniversitesi Konservatuarı’nın sahneleyeceği Anton Çehov’un sevilen eseri ‘Vişne Bahçesi’ ile devam edecek. Tiyatro severler, 24 Nisan Çarşamba günü sabah 11.00’de çocuk oyunu ‘Büyülü Göl’ü, akşam 20.00’de ise ‘Deli Dumrul’u Sabancı Üniversitesi oyuncularından izleyecek. Mesut Arslan’ın rejisini üstlendiği, Engin Hepileri ve Nergis Öztürk’ün oynadığı, yılın çok sevilen oyunlarından olan ‘Oda ve Adam’ ise 25 Nisan Perşembe günü sahnelenecek. Tiyatro Günleri, 26 Nisan Cuma günü Doğuş Üniversitesi’nin sahneleyeceği ‘Dava’ ile sona erecek.

    Profesyonel ve amatör tiyatro ekiplerini bir araya getirip, tiyatrolar arasında bir bağ kurmayı hedefleyen Sevgi Gönül Tiyatro Günleri’nde sahnelenecek oyunlar dışarıdan katılıma açık olacak. Koç Üniversitesi Gönüllüleri’nin (KU-Gönüllüleri) ziyaret ettikleri huzurevi sakinlerinin de tiyatro oyunlarıyla buluşturulacağı 12. Sevgi Gönül Tiyatro Günleri’nde, yine Ku-Gönüllüleri’nin yürüttüğü ‘Çocuk Şenliği’ projesine de sahnelenen çocuk oyunu ile katkıda bulunulacak.

    12. Sevgi Gönül Tiyatro Günleri Programı:
    15 Nisan: Koç Oyuncuları – “Sevgili Doktor” (saat 20:00)
    16 Nisan: Galatasaray Üniversitesi – “Ormanlardan Hemen Önceki Gece” (saat 20:00)
    17 Nisan: Sadri Alışık Tiyatrosu – “Keşanlı Ali Destanı”* (saat 20:00)
    18 Nisan: Bilgi Üniversitesi İstasyon Oyuncuları: “Bir Tek Daha/One for the Road” (saat 20:00)
    19 Nisan: Mimar Sinan Üniversitesi – “Balkon” (saat 18.00)
    22 Nisan: İstanbul Üniversitesi Konservatuarı – “Vişne Bahçesi” (saat 20:00)
    24 Nisan: Sabancı Üniversitesi: Çocuk Oyunu - “Büyülü Göl” (saat 11:00)
    Sabancı Üniversitesi: Deli Dumrul (saat 20:00)
    25 Nisan: Oda ve Adam* (saat 20:00)
    26 Nisan: Doğuş Üniversitesi: Dava (saat 18.00)
    ***Keşanlı Ali Destanı ve Oda ve Adam dışındaki tüm oyunlar ücretsiz olarak izlenebilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow