hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alicia Keys Türkiye'ye geliyor

    Alicia Keys Türkiyeye geliyor
    expand

    Grammy ödüllü Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve besteci Alicia Keys, 2 Temmuz Salı günü, saat 21.00'de Maçka'daki Küçükçiftlik Park'ta sevenleriyle buluşarak, Türkiye'deki ilk konserini verecek.

    R&B ve soul müziğin dünyaca ünlü sesi Alicia Keys ilk kez İstanbul'a gelirken, "Falling", "No One", "If I Ain't Got You" gibi şarkılarını seslendirecek.

    Onlarca ülkede bir numara olan 14 Grammy ödüllü Amerikalı şarkıcı, 40 milyonun üzerindeki albüm satışıyla son dönemin en başarılı kadın müzisyenlerinden. Alicia Keys'in İstanbul konseri, listelere bir numaradan giriş yapan son albümü Girl On Fire için düzenlenen "Set The World On Fire" turnesi kapsamında gerçekleşiyor.

    Piyanist Ayşe Deniz Gökçin, "PINK FLOYD LISZTIFIED" konseriyle Pink Lloyd şarkılarına yeni bir soluk getirerek, izleyenlerin beğenisi kazanacak.

    41. İstanbul Müzik Festivali'nin konuğu olacak Gökçin, dokuz yaşında ilk konserini verdiğinden bu yana Kiev Senfoni, Kiev Filarmoni, Cumhurbaşkanlığı Senfoni, Borusan İstanbul Filarmoni, Bilkent Senfoni, New Eastman Outreach gibi pek çok orkestrayla çaldı. Türkiye'nin yanı sıra Moskova, Verbier, Londra, Texas, New York, Colorado, Kaliforniya, Kuzey Kıbrıs'ta resitaller de veren Gökçin, sanatçının klasik müzik tutkusu ile rock sevgisini birleştirdiği "Lisztfiye" edilmiş Pink Floyd, dinleyicileri klasik müziğe en alışılmadık şekilde yaklaştıracak.

    Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'de, 28 Haziran Cuma, 21.00'da gerçekleşecek konser için Pink Floyd, "Yıllardır Pink Floyd şarkıları başkaları tarafından en az binlerce kez yorumlanmıştır, fakat kısa zaman önce topluluğun üç parçasına getirilen yepyeni bir yaklaşım, klasik müzik dünyasının ruhunu fethetti" yorumunu yaptı.

    İstanbullular Latin Caz'la dolu bir gece yaşayacak

    Küba'nın en önemli piyanistlerinden Ernan Lopez-Nussa, davulda Ruy Lopez- Nussa ile oğulları aynı sahnede biraraya gelecek.

    Konserlerinde dinamik performanslarıyla ilgi çeken Nussa-Lopez Family Project, caz ve Latin müziğinin yanı sıra işbirliği yaptıkları müzisyenlerle de müzikal skalalarını genişletiyor. Konser 3 Temmuz Çarşamba günü saat 22.00'de Feriye Lokantası'nda gerçekleştirilecek.

    İngiltere cazının yeni yıldızı olarak nitelendirilen şarkıcı, piyanist ve söz yazarı Anthony Strong, cazın yanı sıra blues, pop ve soul türlerinden izler taşıyan iyimser müziği ve canlı ritimlerini İstanbullular ile paylaşacak. 2011'de çıkardığı "Delovely" adlı kısaçalar albümüyle İngiltere caz listelerinin bir numarasına yükselen Strong, "Cheek of Cheek" ve "For Once In My Life" adlı single'larıyla da uluslararası alanda bir hayran kitlesi edindi. Strong, 4 Temmuz Perşembe saat 21.00'de Avusturya Başkonsolosluğu Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi'nde sevenleriyle biraraya gelecek.

    BİFO ve Maxim Vengerov Aya İrini Müzesi'nde

    Uzun yıllardır müzik dünyasının zirvesindeki Maxim Vengerov, birkaç yıllığına ara verdiği solistlik kariyerine geçen yıl döndüğünde konser salonlarında büyük heyecan ve sevinçle karşılanmıştı. Sanatçı bu konserle, festivalin konuğu olarak karizmatik şef Sascha Goetzel yönetiminde, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın eşliğinde kapanış konserine imzasını atacak.

    Sanatçı hala Mariinsky Tiyatrosu Orkestrası, Verbier Festival Orkestrası, Bergen Filarmoni, Krakow Sinfonietta gibi önemli orkestraları yönetmekte. 1997 yılında UNICEF İyi Niyet Elçisi seçilen ilk klasik müzik sanatçısı oldu. 29 Haziran'da Aya İrini Müzesi'nde gerçekleşecek konserde Vengerov'a Lang Lang, Renee Fleming, Juan Diego Florez, Hilary Hahn gibi ünlü solistlerle konserler veren Borusan Filarmoni Orkestrası eşlik edecek.

    Opera

    Kadıköy Süreyya Operası'nda bugün ilk kez sahne alacak "Yıldırım Bayezid" oyunu Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid'in Moğol İmparatoru Timur Han'la yaptığı Ankara Savaşı'nın konu edildiği eser ünlü barok besteci Antonio Vivaldi'nin anlatısıyla seyirci karşısında olacak.

    Ankara Savaşı'nı kaybedip Timur'a esir düşen Yıldırım Bayezid'in trajik ölümü 16. ve 17. yüzyılda batılı sanatçıların pek çoğunun eserlerine konu oldu. 4. İstanbul Opera Festivali kapsamında sahnelencek oyun seyircilerine, birçok eseri 18. yüzyıl sonunda kaybolan, Vivaldi'nin 1735'te bestelediği Bayezid operasını günümüzde izleyebilme ayrıcalığını sunuyor.

    Türk besteci Ali Hoca tarafından, Türkiye-Hollanda ilişkilerinin 400. Yılı Kutlamaları çerçevesinde bestelenen iki perdelik "Lale Çılgınlığı" operasının librettosu, Şefik Kahramankaptan tarafından, 17. Yüzyıl Hollandası'nda başlayıp, Lale Devri'nde İstanbul'da sona eren bir öykü olarak kurgulanmış. Bu nedenle, operadaki şahsiyetler tarihten esinlenilmekle birlikte tamamen hayali. Macera tutkunu, soylu Fink Van Broot, günün modası gereği ilgisini lalelere yönelterek en nadide, en değerli lalelerin peşine düşer ve bu maceraperestliği onu İstanbul'da Sadrazam Damat Paşa'nın konağına dek götürür. O dönem İstanbul'da da saray ve halk tam bir lale çılgınlığı yaşamaktadır. Bu canlı, melodik eserin finali, Fink van Broot'u ve seyirciyi şaşırtacak kadar farklı bitecektir. Eser, 28 Haziran'da Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde sahnelenecek.

    İstanbul Opera Festivali kapsamında bir diğer etkinlik ise 1 Temmuz'da Aya İrini Müzesi önünde gerçekleştirilecek. Viva Verdi Gala Konseri'ne, Roberto Abbado şefliğinde bariton Marco Vratogna, tenor Stefano Secco, tenor Marco Berti ve soprano Aleksandra Kurzak solist olarak katılıyor.

    Dünyanın büyük operalarında sahneye çıkan bu sanatçılara İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik ediyor. Giuseppe Verdi nin 200. doğum yıl dönümüne ithaf edilen gecede, Franco Ferrara ekolünün temsilcisi olan şef Roberto Abbado ve diğer konuk sanatçılar, Aya İrini'nin tarihi ortamı ve akustiğinde sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

    Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin Topkapı Sarayı 1. Avlu Bab'üs Selam'da sahneleyeceği "Saray'dan Kız Kaçırma" Osmanlı İmparatorluğu'nun parlak dönemlerinden bir hikaye sunacak.

    Sergi

    İstanbul Modern'in The Museum of Modern Art (MoMA) ve MoMA PS1 işbirliğiyle yürüttüğü YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı, iki yılda bir, yaz aylarında, genç ve yükselen mimarlara İstanbul Modern'in dış mekanında geçici bir yapı tasarlama fırsatı sunuyor. Program, mimarları, sürdürülebilirlik, geri dönüşüm ve yeniden kullanım gibi çevre sorunlarına çözüm öneren; gölgelik, su ve oturma alanı gibi öğelerle açık havadaki alanların kullanım olanaklarını artıran yenilikçi tasarım araştırmaları yapmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. İki gün önce başlayan etkinlik 20 Ekim'e kadar devam edecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow