hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mina üç vakte kalmadan ABD yolcusu

    Mina üç vakte kalmadan ABD yolcusu
    expand

    ABD'de hayata sıfırdan başlamak isteyen Mina'nın öyküsünü anlatan ödüllü "Şimdiki Zaman" filmi ABD'de farklı eyaletlerde gösterilecek.

    Yönetmen Belmin Söylemez'in ilk uzun metraj filmi "Şimdiki Zaman" dünyanın farklı köşelerini dolaştıktan sonra şimdi de ABD'de tura çıkıyor.

    ABD'de hayata sıfırdan başlamak için İstanbul'da kahve falı bakarak para kazanmaya çalışan genç Mina'nın öyküsünü anlatan "Şimdiki Zaman" festivaller ve özel gösterimlerle ABD seyircisine sunuluyor.

    Filmin ilk durağı Wisconsin Film Festivali'nde gösterimler bu hafta gerçekleşiyor ve biletler birkaç gün öncesinden tükendi.

    ABD yolculuğundaki ikinci şehir Chicago. "Şimdiki Zaman", Block Museum Cinema'nın üç aylık programının ilk filmi olarak 1 Mayıs'ta gösterilecek ve Belmin Söylemez söyleşiye konuk olacak.

    Hemen ardından film ülkenin batı kıyısına yolculuğa çıkıyor. "Şimdiki Zaman" ilk önce yarışmalı bölümüne davet edildiği Los Angeles SEEFest Film Festivali'nde 6 Mayıs'ta kapanış filmi olarak gösterilecek. Film burada "En İyi İlk Film" ve "Bridging the Borders" ödüllerine aday.



    Daha sonra film ABD'nin en köklü sinema etkinliği olan San Fransisco Film Festivali'nde 6-9 Mayıs tarihlerinde üç kez gösterilecek. Film uluslararası yarışma seçkisinde prestijli Golden Gate ödülünün adayları arasında. Söylemez, hem Los Angeles'ta hem de San Fransisco'da gösterim sonrası söyleşilere katılacak.

    ABD turunun son durağı ise Pittsburgh. 10-19 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Silk Screen Festivali, Mina'nın öyküsünü Batı Amerika seyircisinin beğenisine sunacak.

    Bu arada film Avrupa kıtasındaki yolculuğunu da yenilikçi ve önemli bir festivalle sürdürüyor. "Şimdiki Zaman" 23-28 Nisan tarihleri arasında Avusturya'nın Linz şehrinde düzenlenen Crossing Europe Film Festivali'nin yarışma bölümünde gösterilecek.



    Bugüne kadar Torino'dan Kerala'ya çok sayıda uluslararası festivalde gösterilen "Şimdiki Zaman" İstanbul, Adana ve Ankara'da ödüller kazandı.

    31.İstanbul Film Festivali'nde ve 24. Ankara Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü alan film, 19. Altın Koza Film Festivali'nde "SİYAD En İyi Film", "FilmYön Özel Ödülü" ve "Yılmaz Güney Ödülü"ne layık görülmüştü.

    Kısa film ve belgeselleriyle bilinen Belmin Söylemez'in ilk filminde başrolleri Sanem Öge, Şenay Aydın ve Ozan Bilen paylaşıyor. Filmbüfe Film Prodüksiyon yapımı olan filmin önümüzdeki aylarda sinema salonlarında gösterime girmesi için çalışılıyor.

    Ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ...
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow