hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ustaoğlu'nun "Araf"ı Saraybosna'da beğenildi

    Ustaoğlunun Arafı Saraybosnada beğenildi
    expand

    19. Saraybosna Film Festivali'nde gösterime sunulan, yönetmen Yeşim Ustaoğlu'nun çektiği "Araf" filmi, sinemaseverlerin beğenisini kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    19 yıldır dünyanın farklı ülkelerinden sinemacıları ve sinemaseverleri Saraybosna'da bir araya getiren film festivali kapsamında, Yeşim Ustaoğlu'nun senaryosunu yazdığı ve yönettiği "Araf" filmi de gösterime sunuldu.

    Festivali takip edenlerin, "Araf" filminin gösterimine yakın ilgi gösterdiğini ifade eden Ustaoğlu, izleyicilerden filmle ilgili güzel tepkiler aldığını söyledi.

    Ustaoğlu, "Bosna Hersek'te, hisseden bir seyirciyle karşılaştım. Çok güzel, çok seviyeli bir buluşma oldu benim için" diye konuştu.

    Türk sinemasının, uluslararası platformalarda yer alan ve uluslararası işbirliklerine imza atabilen bir sinema olduğuna işaret eden Ustaoğlu, bu başarıda 90'lı yılların sinemacılarının büyük emekleri olduğunu vurguladı.

    Ustaoğlu, Türk ve Bosna Hersekli sinemacıların, biraraya gelmeleri halinde başarılı işler ortaya çıkarabileceklerine inandığını, bu doğrultuda Bosna Hersekli bazı yönetmenlerle ortak bir proje üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow