hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kalbe etkisi "heyecanlanma" kadar

    Kalbe etkisi heyecanlanma kadar
    expand

    Cep telefonlarının yaydığı radyoaktif dalgaların kalbe etkisinin, günlük heyecanlanma ve yürüme faaliyetiyle aynı oranda olduğu saptandı.

    Adnan Menderes, Başkent ve Gazi üniversitelerinin öğretim üyelerinden oluşan bir araştırmacı grubunun, rastgele yöntemle seçilen 30 sağlıklı birey üzerinde yaptığı çalışmanın sonuçları, uluslararası tıp veri tabanı PubMed ve SCI-E tarafından dizinlenerek Anadolu Kardiyoloji Dergisi'nde yayımlandı.

    Çalışma grubunun üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Akgüllü, ''Rastgele yöntemle seçilen 30 sağlıklı birey üzerinde yaptığımız klinik çalışmada cep telefonlarının kalp sağlığı üzerinde belirgin bir rahatsızlığa yol açabilecek ciddi bir yan etkisinin olmadığı gözlemlendi'' dedi.

    Akgüllü, çalışma sürecinde tüm gönüllülerin kalp ritmlerinin ve solunum özelliklerinin takip edilerek kayıt altına alındığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

    ''Araştırmamız sonucunda cep telefonlarının yaydığı radyasyonun kalp hızı değişkenliğini bir miktar etkilediğini gözlemledik. Ancak bu etkilerin günlük aktiviteler olan heyecanlanma, sıkılma, ayağa kalkma gibi faaliyetler sırasında görülebilecek kalp hızı değişimlerinden çok da farklı olmayan bir seviyede gerçekleştiğini saptadık.''
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow