hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Halk Ekmek'ten 5 yeni ekmek

    Halk Ekmekten 5 yeni ekmek
    expand

    İBB İstanbul Halk Ekmek, piyasaya sunduğu 5 yeni ürünün tanıtımını yaptı.

    İBB İstanbul Halk Ekmek A.Ş. tam buğday, ekşi maya (doğal maya) kullanılarak üretilen tambuğday unlu sandviç, çavdarlı sandviç, tuzsuz tam buğday unu ekmek, tuzsuz çavdarlı ekmek, kayısı ve kayısı çekirdekli, fiyatı 1.5 (400 gram) ve 1.75TL (500 gram) olan yeni ürünlerini piyasaya sundu.

    İBB İstanbul Halk Ekmek piyasa sunduğu 5 yeni ekmeğin tanıtım toplantısını İstanbul Halk Ekmek A.Ş. fabrikasında gerçekleştirdi. Toplantıda basına ekmeklerin 3.5 saatlik 700 metre yol katedilerek yapılan hamur hazırlama, mayalama, yoğurma, şekil verme, kesme, fırınlama, soğutma ve ambalajlamadan oluşan safhaları gösterilerek anlatıldı.

    Toplantıda İBB Halk Ekmek Genel Müdürü Salih Bekaroğlu, yeni piyasaya sunulan ekmeklerle ilgili basına bilgi verdi. İstanbul Halk ekmek olarak piyasaya sunulan tam buğday unu, ekşi maya (doğal maya), kaya tuzu ve su' dan üretilen 5 yeni ürünün tanıtım toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

    ''Tam buğday unlu sandviç, çavdarlı sandviç, diyabet ve kanser hastaları için tuzsuz tam buğday unlu ekmek, tuzsuz çavdarlı ekmek ve Malatya'dan getirilen kayısı ve kayısı çekirdeğinden yapılan kayısılı ekmeği piyasaya sunuyoruz. Yeni bir ürün olan kayısı ekmeğinde de tam buğday unu ve ekşi mayayı kullandık. Bu ekmeklerimiz soğuk sandviç yapılarak, sıcak döner koyularak veya normal öğünlerde tüketilebilir. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Sofralarımızdan beyaz ekmeği kaldıralım' kampanyasına bir nebze de olsun katkıda bulunmuş olmaktan kıvanç duyuyoruz.''     

    Toplantıda konuşan Marmara Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, Marmara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kubilay Karşıdağ da, ülkede, obezite ve diyabet hastalığının tehlike teşkil ettiğine dikkati çekerek, tam buğday ekmeğinden yapılmış ekmeğin besin değeri ve sağlık açısından önemini anlattılar.

    Yanlış beslenmenin sağlığa zararı olduğunu anlatan Karşıdağ, diyabet obezite ve kalp hastalıklarına değinerek, ekmeğin saf beyaz undan değil, tam buğday ve çavdardan yapılmış olması gerektiğini belirterek, diyabet hastası kişilerin yarısında hipertansiyon da olduğu için alınacak ekmeğin tam buğday olmasının yanı sıra tuzsuz olması gerktiğini de vurguladı.

    Konuşmaların ardından fabrikada ekmeklerin üretildiği alan basına gezdirilerek, ekmeğin yapılış safhaları  gösterildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow