hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şeker uyuşturucu gibi

    Şeker uyuşturucu gibi
    expand

    ABD'li bir doktor şekerin uyuşturucu gibi alışkanlık yapan toksik bir madde olduğunu ve kendimizi bu kötü alışkanlıktan uzak tutmamız gerektiğini söyledi.

    Hükümetleri ve gıda sanayini karşısına alan ABD'li doktor Robert Lustig, obezite salgınının gerçek sorumlusunun daha önce sanıldığı gibi yağ olmayıp yetişkinler tarafından çocuklara verilen ve gazlı içeceklerin büyük bir bölümünü oluşturan şeker olduğunu söyledi.

    Araştırmasıyla ilgili Londra ve Oxford'da bir dizi konuşma yapan Lustig, şekeri uyuşturucuya benzetti.

    Lustig, kokain ve eroinin alışkanlık yapıp toksik olmaları nedeniyle ölümcül olduklarını ve aynı şeyin şeker için de geçerli olduğunu söyledi.

    Lustig, "Kendimizi bu alışkanlıktan uzak tutmamız gerekiyor. Hayatlarımızı tatsızlaştırmalıyız. Şekeri temel bir gıda maddesi olarak değil özel zamanlarda kullanmalıyız" dedi.

    Gıda sanayinin şekeri bir temel gıda maddesi haline getirdiğini çünkü böyle yaptıklarında insanların daha fazla satın alacağını bildiklerini ileri süren Lustig, "Eğer bir takım ahlaksız mısır gevreği üreticisi kahvaltıda yediğiniz mısır gevreğine morfin katıp daha çok almanızı sağlasaydı bu durumda ne düşünürdünüz? Bunu şekerle yapıyorlar" diye konuştu.

    Lustig'in basıldıktan sonra Amerika'da ses getiren "Fat Chance: The Bitter Truth About Sugar" adlı kitabı şimdi İngiltere'de de yayınlandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow