hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dilek Özçelik'in tedavisinin ilk kuru tamamlandı

    Dilek Özçelikin tedavisinin ilk kuru tamamlandı
    expand

    Edirne'de Bakan Erdoğan Bayraktar'ın para yardımını reddederek, kanser hastalarının yaşadığı ilaç sorununu gündeme getiren Dilek Özçelik, tedavi edildiği hastaneden taburcu oldu.

    İlk kemoterapi seansları tamamlanan ve Tekirdağ'daki ailesinin yanına giden Özçelik, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

    Edirne'de 14 Nisan günü kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, belediye binasından çıkarken yanına gelen ve kanser tedavisi için ilaçlarının eksik olduğunu söyleyen Dilek Özçelik'in eline bir miktar para tutuşturmuş, genç kız "Ben dilenci değilim" diyerek parayı iade etmişti. Görüntülerin yayınlanması ile Türkiye'nin tanıdığı Dilek Özçelik, Bakan Bayraktar ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra Edirne Valisi Hasan Duruer'in girişimleriyle 15 Nisan günü Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Hematoloji servisinde tedavi altına alındı.

    İlaçları kısa sürede temin edilen Özçelik, 3 gün hastanede yattı. Kemoterapi tedavisinin ilk kuru tamamlanan Özçelik, ayakta tedavisine karar verilerek taburcu edildi. Tekirdağ'ın Saray İlçesi'ne bağlı Büyükyoncalı Beldesi'ndeki ailesinin yanına dönen Özçelik, sağlık durumu ve moralinin yerinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

    "İlaçlarımı eksiksiz kullanıyorum. Moral ve sağlık durumum oldukça iyi. İlk kemoterapi kuru tamamlandı. İlerleyen günlerde ikinci kura başlanacak. Hastaneden taburcu olduktan sonra ailemin yanına geldim. Kontrollerim ayakta tedavi yöntemiyle sürüyor. Üniversite okuduğum için de derslerimden de geri kalmak istemiyorum. Sağ olsunlar hocalarım bana destek verdi ve sadece sınavlara girmek için okula gideceğim. Arkadaşlarım da ders notlarını bana ulaştırıyor. Ben de evde kendi imkanlarımla eğitimimden geri kalmamak için çalışıyorum. İnşallah en yakın zamanda eski sağlıklı günlerime döneceğim"
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow