hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Boşalma, Orgazm ve Cinsel Doyum"

    Boşalma, Orgazm ve Cinsel Doyum
    expand

    "Boşalma, orgazm ve cinsel doyum aynı şey değil", "Herkes kendi tatmininden sorumludur", "Kimse kimseyi yatakta tatmin etmek zorunda değil", "Kadının boşalmak için o an geldiğinde kendini kasması ve sıçramayı gerçekleştirmesi gerekir." Bunlar Dr. Cem Keçe'nin, Boşalma Orgazm ve Cinsel Doyum adlı kitabında aşk oyunları adını verdiği öneriler.

    Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Onursal Başkanı Cinsel Terapist Dr. Cem Keçe ,"Boşalma Orgazm ve Cinsel Doyum" adıyla çıkardığı kitabında cinsel sağlık biliminin ezberlenmiş kurallarını yerle bir ediyor. Sağlıklı ve mutlu birlikteliklere, uzun ve keyifli bir cinselliğe rehberlik edecek nitelikteki kitap, orgazmın püf noktalarını ve boşalma sorunlarının üstesinden gelmek için çok özel tavsiyeleri ve pratik bilgileri içeriyor ve "Tatminkâr ve haz dolu cinsel birlikteliklerin sırrı nedir?"sorusuna cevap veriyor.

    "Boşalma, orgazm ve cinsel doyum aynı şey değil!"

    Boşalma ve orgazmın aynı şey olmadığını söyleyen Keçe, "Bu nedenle genelde orgazm diye bahsedilen durumlar boşalma olarak algılanmalıdır. Boşalma bedensel bir rahatlamayken orgazm ise bu bedensel rahatlamaya ruhun eşlik ettiği çok yüksek haz veren bir durumdur. Orgazm boşalmayı da içine alan daha geniş bir kavramdır" diyor.

    Boşalma nedir?

    İşte Keçe'nin kitabında anlattıklarından

    "Boşalma daha çok fiziksel rahatlama olarak tarif edilir. Her cinsel ilişkide bu duyguyu, her erkeğin ve her kadının yaşamasını doğal bir durum olarak görmek gerekir. Bu duyguyu, bir insanın çok susadığı zaman kana kana içtiği sudan aldığı tat gibi ya da çok sıkışan bir kişinin, ihtiyacını giderdiği zaman yaşadığı duygudaki rahatlama gibi tarif etmek mümkündür. Boşalma esnasında beden bir an gerilir ve arkasından rahatlama hissedilir. Cinsel ilişkilerin sonlarına doğru yaşanan ve 10-15 saniye süren kasılmalarla kendini gösteren fiziksel ve bedensel rahatlamaya cinsel boşalma denir."

    Orgazm nedir?

    "Orgazm; boşalmayı öğrenmiş, ilişkisinde belli bir kalite, uyum ve ahenk yaşamış çiftlerin, ayda yılda bir kez yaşadıkları bedensel rahatlamaya, ruhsal rahatlamanın da eklenmesi ile geçici bir süre, kadınlarda genellikle 10-15 saniye süren kasılmalarla kendini gösteren ama farklı bir bilinç hali gibi oluşan,kontrol kaybı duygusu gibi çok daha farklı, yoğun bir rahatlama olarak açıklanabilir. Burada orgazmı,hem bedenin hem de ruhun rahatlaması olarak tarif etmek mümkündür. Orgazmı, boşalmayı öğrenmiş ve ilişkide belli bir kaliteyi yakalamış, çok arzu ve istekli olan, her iki tarafın da gününde olduğu ilişkilerde yaşanan bir armağan ya da hediye gibi görmek gerekir."

    Cinsel doyum nedir?

    "Cinsel doyum, kişinin boşalmasından sonra yataktan doyduğunu hissederek kalkması, yani yeniden bir aktive yapmak için bir ihtiyaç duymaması olarak açıklamak mümkündür. Bu duruma kişinin cinsel doyumu deriz. Kişi orgazm olduğunda da yine bu doyumu hissedebilir. Ancak bazı kadınlar seks yaparken boşalırlar ama yine de kendilerini seks konusunda hala istekli ve aç hissederler. Bu kadınlar sürekli istemek gibi bir dürtüsellik içindedir. Bu durumu cinsel doyum bozuklukları olarak tarif etmek mümkündür."

    Kitabında "Cinsellik ve cinsel yaşam kadim bir kervan yolculuğudur" diyen Keçe, şunları söyledi:

    "Bu kadim ve anlamlı yolculukta tahmin edilemeyecek kadar güzel anların yanında hesaba katılamayan sorunlar da yaşanabilir. Önemli olan kervanı yolda düzmektir, bu süreçte fazlalıklar atılabilir, eksikler tamamlanabilir. Cinsel duygularla partner ilişkisini, aşkla şehveti dengede tutabilen çiftler bu yolculukta mutlu ve huzurlu olabilirler. Seksi konuşma, doğru bilgilerle farkındalığı arttırma, yeniliklere açık olma, önce kendini daha sonra partnerini keşfetmeye çalışma, bedenini ve ruhunu bir armağan olarak sunma ve sunulan armağanı koşulsuz kabul etme, kendi tatmininin sorumluluğunu alma, zorlamadan isteme, sabır, koşulsuz sevmek, samimiyet, şefkat, tutku ve karşılıklı saygı olursa mutlu seks hayatı olabilir. Yakın ilişkilerde sevgi yetmez, çiftin birbirini bir parça endişe içinde tutması vetatminkâr bir seks hayatına sahip olması gerekir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow