hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Minik Büşra'ya Hollanda'dan hayat

    Minik Büşraya Hollandadan hayat
    expand

    "Ağır kombine immün yetmezliği" teşhisi konulan 8 yaşındaki Büşra Ersoy'a uygun ilik Hollanda'da bulundu. Tedavi masraflarının karşılanması için gerekli olan sigorta, hayırsever bir esnaf tarafından karşılanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mersin'in Mezitli İlçesi'nde 'ağır kombine immün yetmezliği' teşhisi konulan 8 yaşındaki Büşra Ersoy'un ameliyatında kullanılacak uygun ilik, Hollanda'da bulundu.

    Düzenli bir geliri olmayan ailenin tedavi sürecinde Antalya'da ortaya çıkabilecek maliyet boynunu büktü. Mezitli İlçesi'nde inşaatlarda bulduğu günlük işlerde çalışan 38 yaşındaki Raşit ve 32 yaşındaki Mahiye Ersoy çiftinin dünyaya getirdikleri ilk ve üçüncü çocukları gibi dördüncü çocuğu olan Büşra'ya da 'ağır kombine immün yetmezliği' teşhisi konuldu.

    Acılı aile, ilik nakli için donör bulunmadığından çocukları Kemal'i 1 yaşında, Kıymet'i ise 8 yaşında kaybetti. Doktorlar genç çifte Büşra'nın ancak ilik nakli ile hastalıktan kurtulabileceğini söyleyince, Raşit ve Mahiye Ersoy çifti, bir yıl önce Antalya'da özel bir hastaneye ilik nakli için başvurdu. Büşra için Antalya'dan gelecek sevindirici haber bir süre önce geldi.

    Hastane yönetimi Hollanda'da ameliyatta kullanılacak uygun iliğin bulunduğunu ancak, özel hastane olmaları nedeniyle 300 bin lira masrafın devlet tarafından karşılanması için ailenin yeşil kartlarını iptal edip sigortalı olmaları gerektiği bildirildi. Aile durumu çevresindekiler anlattı. Ersoy ailesinin durumunu öğrenen ve adının açıklanmasını istemeyen hayırsever bir esnaf, baba Ersoy'u işyerinde sigortalı olarak gösterip, primlerini ödemeyi üstlenince, aile büyük bir sevinç yaşadı.

    Uzun tedavi süreci

    Doktorların "En fazla 10 yaşına kadar yaşar" dediği kızının sağlığına kavuşması için yakaladığı şansı kaçırmak istemeyen anne Mahiye Ersoy, Antalya'daki uzun tedavi süreci için hayırseverlerden yardım istedi.

    Çocukları için çırpındığını belirten anne Mahiye Ersoy, "Eşimle 18 yıl önce evlendik. O günden beri çocuklarım için hastane hastane dolaşıyorum. Tüm imkânlarımızı evlatlarımız için seferber ettik. Onlar için ne gerekiyorsa yaptım. Ancak tüm çabalarıma rağmen ilik nakli bulamadığımız için oğlum Kemal'i ve kızım Kıymet'i kaybettim. Şimdi aynı hastalıkla Büşra savaşıyor. İlik nakli için hastaneye başvurduk. Türkiye'de donör bulamadık. Umutlarımızın tükendiği anda Hollanda'dan kordon kanı bulundu. Evlat acısını bir daha tatmak istemiyorum. Allah kimseye bu acıyı vermesin. Kızımın tedavisine başlanılması için 300 bin TL gerekiyordu. Bu parayı yeşil kartlı olduğumuz için hastane karşılayamazdı. Biz de yeşil kartımızı iptal ederek SGK yaptırdık. Maddi durumumuz kötü olduğu için primlerimizi de hayırsever biri karşılayacak. Kızımın tedavisi aylarca sürebilir. Gerekirse hastane kapısında yatarım. Ancak beş parasız orada ne yaparız bilmiyorum. Tek isteğim Büşra'm ölmesin" dedi.

    7 yıldan beri hastalığın pençesiyle savaşan minik Büşra'nın, bu nedenle iç organları tahrip oldu. 5 ay önce Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan ameliyatla safra kesesi alındı. Vücudunda enfeksiyonlar nedeniyle yaralar oluştu. Ölmek istemediğini söyleyen Büşra, "Yaşamak istiyorum. Bu hastalık nedeniyle arkadaşlarım gibi koşamıyor, oyunlar oynayamıyorum. İyileşip okula gitmek istiyorum. Büyüdüğümde hemşire olacağım. Annem benim her şeyim. O hasta olursa ben de ona bakacağım" diye konuştu. Ersoy ailesi 12 yaşındaki çocukları Gülşen'in ise herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını sözlerine ekledi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow