hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Keyifli Doğum Üniteleri" geliyor

    Keyifli Doğum Üniteleri geliyor
    expand

    Sağlık Bakanlığı normal doğumu teşvik için "Keyifli Doğum Üniteleri" uygulamasını hayata geçiriyor. Bu uygulamayla birlikte anne adayları özel odalarda doğum yapabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlık Bakanlığı "Keyifli Doğum Üniteleri" kuruyor. Ünitelerin amacı ise anne adaylarını normal doğuma teşvik etmek.

    Bu yeni uygulamada doğumhaneleri yerini, özel süit odaların alacağı belirtildi. Anne adayı, doğumu süit standardındaki kendi odasında ve ameliyat masasına dönüşebilen özel yatağında yapabilecek.

    Keyifli Doğum Ünitesi'nde anne adayı için bir çok uygulama yer alacak. Bunların başında doğum öncesinde hastanın gevşemesi için plates yaptırılması geliyor.

    Ayrıca anne adayı, iki psikolog ve nlp teknikleri, yani mükemmellliği modelleyen teknikler eşliğinde doğuma hazırlanacak. Amaç, hamilelik döneminin psikolojik açıdan çok daha rahat geçmesini sağlamak. Üstelik annenin rahat doğum yapmasını sağlayacak tüm bu hizmetler için hastadan hiç bir ücret alınmayacak.

    Anne adayının keyifli doğum ünitesinden yararlanabilmesi için bir tek şart, anne ve babanın 9 ay boyunca gebelik eğitimlerine katılmaları. Bu eğitimlerde, anne adayı normal doğuma hazırlanacak.

    Keyifli doğum ünitesi ilk olarak ağustos ayında İstanbul'da, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları hastanesinde hizmet vermeye başlayacak. Sağlık bakanlığı tek odayla başlayan pilot uygulamayı daha sonra yaygınlaştıracak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow