hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyin tümörüne uzay neşteri

    Beyin tümörüne uzay neşteri
    expand

    Bulunduğu yerden dolayı cerrahi müdahale imkanı olmayan beyin tümörlerinde, uzay neşteri olarak nitelendirilen "CyberKnife" ile kanserli hücre tamamen yok edilirken, sağlam dokular hasar görmüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Sait Şirin, cerrahi müdahale ile beyin tümörlerinin çıkartılabildiğini, ancak müdahale için tümörün büyüklüğü ve bulunduğu bölgenin önemli olduğunu söyledi.

    Şirin, cerrahi müdahalenin mümkün olmadığı beyin tümörlerinde, radyocerrahi yöntemi olan ve uzay neşteri olarak tanımlanan "CyberKnife"ın alternatif bir tedavi yöntemi olduğunu bildirdi.

    Kimi hastalarda tümörün bulunduğu yere yapılacak müdehalenin, bir başka fonksiyon kaybına yol açabileceğinden gerçekleştirelemediğine, bu durumda da tümörün yayılma seyrinin durdurulamadığına durdurulamadığına dikkati çeken Şirin, "CyberKnife" ile hastanın ciddi bir şans yakaladığını ifade etti.

    Şirin, "Beyinde kritik noktada bulunan tümörlerin tamamını, hastaya zarar vermemek adına çıkartamıyoruz. Beynin daha derin yerlerindeki, şah damarı ya da görme siniri gibi yerlerdeki tümöre hiç dokunamıyoruz. Bu gibi durumlarda CyberKnife önemli bir alternatif tedavi seçeneği oluyor. CyberKnife ile yapılan operasyonlarda, hastanın hem yaşam kalitesi artırılıyor hem sağkalım süresi uzuyor" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow