hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    11 hafta sonra taburcu oldu

    11 hafta sonra taburcu oldu
    expand

    Polonya'da ilk yüz nakli yapılan ve bu sayede hayatı kurtarılan hasta taburcu edildi.

     "Grzegorz" olarak tanıtılan 33 yaşındaki hasta, ameliyatından 11 hafta sonra düzenlenen basın toplantısında, doktorlarına teşekkür etti, "herşeyi" onlara borçlu olduğunu söyledi. Hasta, mikrofana, "Konuşmam anlaşılır değil ama orada olması gerçekten çok önemli. Hala uzun bir yolum olduğunu biliyorum" dedi. 

    Ameliyatı Polonya'nın güneyinde Gliwice'de Kanser Merkezi ve Onkoloji Enstitüsü'nde yapan doktorlar, rehabilitasyon sürecinin hastanın "kararlılığı ve cesareti" sayesinde şaşırtıcı biçimde hızlı olduğunu belirtti. Hastanın şu anda kendi kendine nefes alabildiği, görebildiği, yiyebildiği, tat alabildiği ve yüz kaslarının hareket kabiliyetini yeniden kazanması gerektiğinden anlaşılması zor da olsa konuşabildiği kaydedildi.

    Basın toplantısına güneş gözlüğüyle katılan hastanın, sonrasında hareketsiz haldeki sağ göz kapağından ameliyat olması gerektiği, enfeksiyon kapma olasılığı nedeniyle hasta kişilerden ve kalabalıktan sakınacağı bildirildi.

    Anestezi uzmanı doktor Sebastian Giebel, hastanın, hayatının geri kalanında ilaç alacağını söylerken, 27 saat süren ameliyat ekibinin lideri doktor Adam Maciejewski de Grzegorz'un, mantar enfeksiyonuna yakalanma olasılığı nedeniyle tarım hariç diğer işlerde çalışabileceğini ifade etti.

    Polonya'da çalıştığı tuğla fabrikasında geçirdiği kazada, yanakları, burnu ve üst çenesini kaybeden adama, 15 Mayıs'ta yüz nakli yapılmıştı. Ameliyat,kazadan 3 hafta sonra gerçekleştirilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow