hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bebeğin midesinden yemek borusu yapıldı

    Bebeğin midesinden yemek borusu yapıldı
    expand

    Mersin'in Tarsus ilçesinde doğuştan yemek borusu olmayan bir bebeğe midesinden yeni yemek borusu yapıldı.

    Elif - Abdullah Ürkmez çiftinin ameliyatla dünyaya gelen 1 kilo 730 gram ağırlığındaki erkek bebeklerine Tuna Berk ismi verildi. Doktorlar tarafından morarma olduğu ve tükürüğünü yutamadığı belirlenen bebek, yenidoğan yoğun bakım ünitesine alındı. Tetkiklerinde doğuştan yemek borusu olmadığı saptanan Tuna Berk'in ameliyata alınmasına karar verildi ve Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nuri Şimşek ve ekibi tarafından yapılan operasyonla bebeğe midesinden ve kısmen gelişmiş yeni yemek borusu yapıldı.

    Minik bebek, başarılı geçen ameliyatının ardından yenidoğan yoğun bakım ünitesinde, erken doğuma bağlı gelişen sorunlar nedeniyle ventilatöre bağlı olarak takip edilmeye başlandı. Hastanede bulunduğu dönemde kalbinde de sorun tespit edilen Tuna Berk bebek, 30 gün sonra annesine kavuştu.

    Şimşek, yaptığı açıklamada, karşılaştıkları hastalığın nadir görülen bir durum olduğunu belirterek, "Yemek borusu olmadan dünyaya gelmek 3-4 bin doğumda bir görülür. Klasik bulgusu hayatın ilk birkaç saatinde gelişen beslenme zorluğu, boğulma hissi, ağızdan köpük gelmesi ve solunum sıkıntısıdır" dedi.

    Anne Ürkmez ise çok zor bir süreç geçirdiklerini anlatarak, "Ama sonuç çok güzel oldu. Emeği geçen hekimlerimize, hemşirelerimize, yardımcı sağlık çalışanlarımıza ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen yöneticilerimize sonsuz teşekkür ederiz. Bebeğimi 1 ay sonrasında kucağıma aldığım için çok mutluyum"  diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow