hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AB'den Zeytin Dalı harekatı yorumu

    ABden Zeytin Dalı harekatı yorumu
    expand

    Avrupa Birliği'nin (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini Türkiye'nin Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle 'çok endişeli' olduklarını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reuters'ın haberine göre;  Avrupa Birliği'nin (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin Afrin'e yönelik başlattığı operasyon nedeniyle 'çok endişeli' olduklarını açıkladı. 

    Barış görüşmeleri zarara uğrayabilir 

    Mogherini ayrıca Afrin operasyonunun Suriye barış görüşmelerine zarara verebileceğini de vurguladı. Yüksek Temsilci Mogherini açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

    Avrupa Birliği'nden İran'a: Gösteriler temel hak, can kayıpları kabul edilemez

    "Çok endişeliyim. Bir tarafta insani durum var. İnsani yardımların ulaşacağını ve sivil halkın sahadaki askeri faaliyetlerden etkilenmemesini garanti altına almalıyız. Strateji bakımından askeri faaliyetlerin IŞİD'e odaklandığından emin olmalıyız. Beni endişelendiren bir diğer konu da Suriye'de diğer taraflarca yapılan askeri faaliyetlerin Cenevre'deki görüşmelerin kaldığı yerden devam etmesine ciddi zarar verebilecek olması."

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow