hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD’den Uluslararası Af Örgütü Türkiye Başkanı Taner Kılıç'la ilgili açıklama

    ABD’den Uluslararası Af Örgütü Türkiye Başkanı Taner Kılıçla ilgili açıklama
    expand

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanının tutuklanmasıyla ilgili, "ABD Taner Kılıç’ın tutuklanmasından son derece rahatsızdır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Günlük basın toplantısında açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, “ABD, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç’ın tutuklanmasından son derece rahatsızdır” dedi.

    AB'den Taner Kılıç'ın tahliyesinin iptaliyle ilgili açıklama

    Türk Hükümetini olağanüstü hali sonlandırmaya ve OHAL kapsamında tutuklananları serbest bırakmaya çağıran Nauert'e, bu çağrının, "DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ile alakalı olup olmadığı" soruldu. Nauert ise, Mehmet Arslan ve tutuklu oluşuyla ilgili bir bilgi sahibi olmadığını ve bu konuda yorum yapamayacağını söyledi.

    Taner Kılıç, tahliye edildiği gün yeniden tutuklandı

    ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Türkiye’yi ziyaret planı hatırlatılan Nauert’e, ziyarette bu sıkıntıların gündeme getirilip getirilmeyeceği soruldu. Nauert, Dışişleri Bakanı Tillerson'un Türkiye'ye ziyaretine ilişkin henüz kesinleşmiş bir plan bulunmadığını belirterek, ziyaretin gerçekleşmesi halinde ABD'li bakanın endişeleri dile getireceğini kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tahliye edildiği gün yeniden tutuklanmıştı

    Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç, Büyükada'da yapılan STK toplantısı nedeniyle açılan dava kapsamında tutuklu yargılandığı davada 31 Ocak'ta tahliye edilmişti. Savcılık yargılamayı yapan mahkemenin tahliye kararına, KHK ile yapılan düzenleme kapsamında üst mahkeme olan İstanbul 35 Ağır Ceza Mahkemesinde itiraz etmişti. Mahkemenin savcılığın talebi doğrultusunda verdiği kararla Kılıç, tahliye edildiği gün yeniden tutuklanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow