hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa'da 17 ülkenin katılacağı yeni bir futbol ligi kuruluyor

    Avrupada 17 ülkenin katılacağı yeni bir futbol ligi kuruluyor
    expand

    Bulgaristan merkezli Mega League Foundation Vakfı, Balkan, Kafkas ve Ortadoğu ülkelerinden oluşacak bir Balkan Futbol Ligi kurmayı planlıyor. 42 takımlı lige 17 ülkeden katılım olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mega League Foundation Vakfı, Balkan ülkelerindeki takımlardan oluşan bir lig kuruyor. Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya gibi balkanlarda bulunan ülkelerin yanında Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan gibi Kafkas ülkeleri de yer alıyor.

    Hakan Çalhanoğlu asist yaptı

    Sabah'ın haberine göre Türkiye'nin yer almadığı projenin gerçekleşmesi durumunda Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve Güney Kıbrıs'tan toplam 17 ülkeden 42 takım bu projede yer alacak. Mega 1. Ligi'nde 20, Mega 2. Ligi'nde ise 22 takım mücadele edecek. Mega 1. Lig'de son 3 sırada yer alan takım Mega 2. Lig'e düşecek. Mega 2. Lig'de ise ilk 3 sırada yer alan takım 1. Lig'e adını yazdıracak. Son 5 sırada yer alan takımlar ise ülke liglerine düşürülecek. Ülkelerde yapılacak turnuvalarda ise bu 5 takım belirlenip Mega Lig'e gönderilecek.

    Jelena Karleusa yeni bir karar aldı

    2019-2020 sezonunda başlaması düşünülen Balkan Ligi'nde takımları yayınlardan alacakları payın 200 milyon Euro seviyesinde olacağı bildirildi. Balkanlar Ligi'nde olan takımlar aynı zamanda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele edebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ligde Steaua Bükreş, Dinamo Bükreş, Olympiakos, Kızılyıldız, Dinamo Zagreb, Hajduk Split gibi takımlar yer alacak.

    Avrupada 17 ülkenin katılacağı yeni bir futbol ligi kuruluyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow