hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süleymaniye Valisi: Türkiye'nin yardımı bizim için önemli"

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Irak'ın Süleymaniye kenti yakınlarında 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kuzey Irak'daki depremde 7 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Süleymaniye ve çevresinde onlarca köy hasar gördü. Bölgedeki bir barajın hasar görme ihtimali üzerine çevrede bulunan yerleşim alanları boşaltıldı. Irak'ta bir televizyon kanalı, depreme canlı yayında yakalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Deprem, bu sefer Irak'ı vurdu. Depremin merkez üssü, Süleymaniye kenti çevresi olarak açıklandı. Deprem anı cep telefonları kameralarına yansıdı. Derinliği 32 km olarak kaydedilen deprem, Irak'ın haricinde İran ve Türkiye'de de hissedildi. İran'da deprem nedeniyle çok sayıda köy hasar gördü. Bazı bölgelere elektrik ve suyun verilemediği açıklandı. Deprem sırasında hasar gören yerlerden biri de Derbendihan Barajı oldu. Sarsıntının şiddetinden dolayı baraj çevresindeki dağlardan büyük kaya parçalarının düştüğü, barajın da zarar görmüş olabileceği belirtildi. Yetkililer, her ihtimale karşı baraj çevresinde bulunan yerleşim alanlarının tahliye edildiğini duyurdu.

    Canlı yayında yakalandılar

    Depreme canlı yayında yakalanan bir spikerin korkusu ise kameralar tarafından an be an görüntülendi. Süleymaniye Valisi Ömer Ahmet yaptığı açıklamada Türkiye'nin yardımının bölge için çok önemli olduğunu söyledi.

    Süleymaniye Valisi'nden Türkiye'ye çağrı

    Vali Ahmet, bütün güvenlik ve sağlık birimlerinin alarmda olduğunu ancak desteğe ihtiyaçlarının olduğunu vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow