hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş yarı finalde

    Beşiktaş yarı finalde
    expand

    Erkekler Basketbol Türkiye Kupası'nda TED Ankara Kolejliler'i 86-77 yenen Beşiktaş yarı finale yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TED Ankara Kolejliler karşısında Beşiktaş’ta forma şansı bulan 9 oyuncu skora katkı yapmayı başarırken Cevher Özer 17 sayı, 7 ribauntla takımının en skorer oyuncusuydu. Özer dışında Curtis Jerrells 13 sayı, 4 ribaunt, 8 asist; Gasper Vidmar 12 sayı ve Patrick Christopher da 10 sayı, 5 ribaunt, 3 asistle mücadele etti. TED Ankara Kolejliler’de ise Jovo Stanojevic 26 sayı, 9 ribaund; Michael Woodside 16 sayı, 10 asist ve Nedim Yücel de 14 sayı, 9 ribauntla tamamladı. Öte yandan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Besyo Spor Salonu’nda oynanan mücadele öncesinde Anadolu Üniversitesi’nin eski öğrencisi olan TED Ankara Kolejliler pivotu Nedim Yücel’e karşılaşma öncesinde Anadolu Üniversitesi yetkilileri çiçek takdim etti.

    Karşılaşmanın ilk çeyreğinde Cevher Özer, son dönemde hiç olmadığı kadar formdaydı. Onun bu skorer kimliğini göstermesi sonucu Siyah – Beyazlılar biri ara farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Yine de sezonun en iyi hücum takımlarından biri olan TED Ankara Kolejliler’in periyot bitiminde farkı 2’ye indirmesi çok da zor olmadı. İkinci çeyreğin hemen başında Ankara ekibi Jovo Stanojevic’in sayılarıyla 33-33’lük beraberliği yakalarken Beşiktaş bu sayılara Can Akın’la karşılık vererek tekrar öne geçti. Oyunun bu bölümünde rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyen İstanbul ekibi, soyunma odasına girdiğinde 7 sayılık farkı yakalamıştı (41-34).

    İkinci devrenin hemen başında TED Ankara Kolejliler, 9-0’lık bir seriyle skoru 44-43’e taşıdı. Ankara ekibi, bir ara 50-50’lik beraberliği yakalasa da Beşiktaş rakibinin öne geçmesini engelledi ve son çeyreğe 61-56 önde giren taraf oldu. Final periyotuna iyi başlayan taraf Ankara ekibi oldu. 7-0’lık seriyle TED Ankara Kolejliler bir anda öne geçti (61-63). Bu dakikadan sonra hücumda bir kez daha sahneye çıkan Cevher Özer, üst üste bulduğu sayılarla maçı tekrar Beşiktaş’ın lehine çevirdi (70-65). Mücadelenin bitimine bir buçuk dakika kala TED Ankara Kolejliler tekrar beraberliği yakalasa da (77-77) Siyah – Beyazlılar kalan dakikalarda Ankara temsilcisine sayı şansı tanımadı. Sonuçta, mücadeleden 86-77 galip ayrılan Beşiktaş, Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselen ilk takım oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow