hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Banvit, Kiev'i devirdi

    Banvit, Kievi devirdi
    expand

    Basketbolda Erkekler Avrupa Kupası maçında Banvit, Ukrayna ekibi Budivelnik Kiev'i 94-85 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basketbolda, ULEB Erkekler Avrupa Kupası Top 16 (I) Grubu maçında Banvit, Ukrayna ekibi Budivelnik Kiev'i 94-85 yendi.

    Banvit maça, Mejia, İzzet ve Bajramovic'in basketleriyle başladı. 2. dakika, ev sahibi ekibin 7-0'lık üstünlüğüyle geçildi. İzzet'in ribaundlarıyla rakibe sayı imkanı vermeyen Banvit karşısında Ukrayna ekibi, dış atışlarla skorda denge kurmaya çalıştı.

    Budivelnik Kiev, Delaney ve Lyons'un basketleriyle 5. dakikada farkı 6 sayıya kadar indirdi: 15-9
    Maçın ilk periyodu, konuk takımın 25-24 üstünlüğüyle bitti.

    Banvit, ikinci periyoda Serkan'ın üçlüğüyle başladı. Simmons ve Stimac, Banvit adına, Lyons ise konuk takım adına sayılar buldu. 12. dakika 34-30 Banvit'in üstünlüğüyle geçildi. Budivelnik Kiev, Lyons ve Delaney ile hızlı hücumlarda pota altında etkili olurken Banvit de Bajramovic ve Serkan skora katkı yapan oyuncular oldular. 16. dakika 40-38 ev sahibi ekip lehine geçildi.

    Banvit'te Lucas dış atışlarda, Davis ise pota altında etkili oldu. Mejia'nın son saniye 3'lüğüyle soyunma odasına 55-45 önde giden taraf Banvit oldu.

    Üçüncü periyoda iyi savunma yaparak başlayan Banvit, Stimac ve Mejia ile sayılar üretti. Konuk takım ise Drozdov, Anikiienko, Salenga ve Kuksiks ile boyalı alanı iyi kullandı ve 25. dakika, 64-57'lik skorla geçildi. Son üç dakikada Banvit, savunması da düşünce konuk ekip farkı azalttı. Banvit, Davis, Simmons ve Stimac ile sayılar buldu ve bu periyodu 71-69 önde bitirdi.

    Banvit, son periyoda Davis'in basketleriyle başladı. Budivelnik Kiev, Anikiienko ve Lyons ile cevap verdi. 33. dakika, 77-75 Banvit'in üstünlüğüyle geçildi. Ukrayna temsilcisi, Kuksiks ile son altı dakikaya girilirken eşitliği yakaladı: 77-77. Son dakikalarda Davis ve Mejia ile galibiyeti perçinleyen
    Banvit, Ukrayna ekibini 94-85 yendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow