hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa derbisi Fenerbahçe'nin

    Avrupa derbisi Fenerbahçenin
    expand

    Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu (F) Grubu'nda Türk ekiplerinin karşı karşıya geldiği maçta Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş'ı 78-72 yendi.

    Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu (F) Grubu'nda Türk ekiplerinin karşı karşıya geldiği 7. hafta maçında Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş'ı 78-72 yendi.

    Sarı-lacivertli takım, bu sonuçla grupta ikinci galibiyetini elde etti. Beşiktaş ise 7. maçında da salondan mağlubiyetle ayrıldı.

    Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede Beşiktaş, Vidmar, Jerrells ve Ewing ile skor bulurken, Bogdanovic ile etkili olan Fenerbahçe Ülker 7. dakikayı 13-12 üstün geçti. Sarı-lacivertli takım, daha sonra yaptığı hücumları istediği gibi değerlendiremeyen rakibi karşısında Bogdanovic ile sayı üretmeye devam etti ve ilk periyodu 19-15 önde tamamladı.

    İkinci periyota çok iyi başlayan Beşiktaş, savunmada Falker ile adeta pota önüne duvar örerken, hücumda da Christopher ve Markota'nın basketleriyle 12-2'lik seri yakaladı ve 15. dakikada skoru 21-27 yaptı. Savunma disiplininden kopmayan ve rakibine fazla sayı şansı tanımayan siyah-beyazlı takım, hücumda Markota, Vidmar ve Tutku ile etkili oynamaya devam ederek, 19. dakikada farkı 13 sayıya (28-41) çıkardı. Beşiktaş, maçın ilk yarısını da 42-32 önde tamamladı.

    Maçta ikinci yarının ilk anlarında baskılı olmaya çalışan Fenerbahçe Ülker, Andersen ve McCalebb ile potaya gitti ve 26. dakikada farkı 4 sayıya (42-46) indirdi. Ancak, Ewing ile üç sayı çizgisinin gerisinden üst üste iki basket bulan Beşiktaş, 28. dakikada tekrar farkı 10 sayıya (42-52) çıkardı. Fenerbahçe Ülker'in sert savunması karşısında boyalı alanda istediğini alamayan siyah-beyazlı takım, dışardan Jerrells ile bir basket daha buldu ve son çeyreğe de 55-48 üstün girdi.

    Son periyoda iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, özellikle Andersen ve Bogdanovic'in üç sayılık basketleriyle iyi bir hava yakaladı ve 33. dakikada farkı 2 sayıya (58-60) indirdi. Ancak dış atışlardaki yüzdeli oyununu sürdüren Beşiktaş, Cevher ve Jerrells'in sayılarıyla 35. dakikada skoru 60-66 yaptı. Rakibine Oğuz ve Barış ile yakaladığı 7-0'lık seri ile karşılık veren Fenerbahçe Ülker, 37. dakikada 67-66 öne geçti. Özellikle pota altında Oğuz ile etkili olan ve üst üste basketler bulmaya devam eden sarı-lacivertli takım, bitime 32 saniye kala 5 sayılık (75-70) fark yakaladı. Kalan sürede siyah-beyazlı takıma şans tanımayan Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan 78-72 galip ayrıldı ve grupta ikinci galibiyetini elde etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow