hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Derbiyi Galatasaray kazandı

    Derbiyi Galatasaray kazandı
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde oynanan maçta Galatasaray Medical Park, Anadolu Efes'i 77-70 mağlup etti.

    Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelenin ilk dakikalarında, Galatasaray Medical Park, Engin ve Furkan'la, Anadolu Efes ise Semih ve Lucas ile skor üretti. Arroyo'yla oyuna ağırlığını koyan Galatasaray Medical Park, savunmada bocalayan rakibi karşısında üst üste basketler bularak, 8. dakikada farkı 9 sayıya (20-11) çıkardı ve ilk çeyreği 23-17 önde kapadı.

    İkinci periyoda çok hızlı başlayan sarı-kırmızılılar, Macvan'ın 7, Ndong'un 2 sayısıyla 9-0'lık seri yakaladı ve 12. dakikada, farkı 15 sayıya çıkardı: 32-17. Farmar'la hareketlenen Anadolu Efes, bu oyuncunun üst üste bulduğu 5 sayıyla 15. dakikada durumu 34-24'e getirdi. Ancak farkın kapanmasına daha fazla izin vermeyen sarı-kırmızılı takım, 17. dakikada farkı yeniden 15 sayıya (39-24) yükseltti. Bu dakikada Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti, tartışmalı bir pozisyon sonrasında üst üste aldığı iki teknik faulle diskalifiye edilirken, Arroyo, kullandığı 4 serbest atıştan 3'ünü sayıya çevirdi. Sonrasında Ersin Dağlı ile 2 sayılık bir basket daha bulan Galatasaray Medical Park, farkı 20 sayıya (44-24) taşıdı. Anadolu Efes, Farmar'ın hücumda yönlendirmeleri ve bulduğu basketlerle farkı kapatmaya çalışırken, Galatasaray Medical Park, Ender ve Arroyo'nun 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle, soyunma odasına 49-34'lük üstünlükle gitti.

    İkinci yarıya kötü başlayan, yaptığı hücumları değerlendiremeyen ve savunmada da pek varlık gösteremeyen Anadolu Efes karşısında etkili mücadelesini sürdüren Galatasaray Medical Park, 26. dakikayı 23 sayı farkla 59-36 önde geçti. Toparlanan konuk takım, organize hücumlarda bulduğu basketlerle 14-2'lik bir seri yakaladı ve son çeyreğe girilirken farkı 13 sayıya düşürdü: 61-48.

    Karşılıklı sayılarla geçen son periyotta Anadolu Efes, Vujacic'in 36. dakikadaki 3 sayılık atışıyla farkı 10 sayıya (67-57) indirdi. Ancak kontrolü elinden bırakmayan Galatasaray Medical Park, Ndong ve Ersin Dağlı'nın hem hücum hem de savunmadaki başarılı mücadelesiyle karşılaşmadan 7 sayı farkla 77-70 galip ayrıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow