hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anadolu Efes tarih yazdı

    Anadolu Efes tarih yazdı
    expand

    Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nde son 7 maçından galip ayrılarak, kupa tarihinde Top 16 turunda en uzun galibiyet serisi yakalayan takım oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL (AA) - 23.02.2013 - Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 8. hafta karşılaşmasında Rusya temsilcisi CSKA Moskova'yı 63-60 yenerek zirveyi Real Madrid ile paylaşan Anadolu Efes, galibiyet serisini 7'ye çıkardı ve Top 16 turunda en uzun süreli galip gelen takım unvanını aldı.

    Kupada Top 16 turunun ilk haftasında Rus ekibine Moskova'da 90-71 mağlup olduktan sonra üst üste 7 karşılaşmadan galip ayrılan lacivert-beyazlı ekip, Avrupa Ligi tarihinde Top 16 turunda en uzun galibiyet serisi yakalayan takım oldu.

    Türk temsilcisi ayrıca, top çalma kategorisinde, sezon başından bu yana oynanan 18 hafta sonunda maç başına 7,7 top çalma ile ilk sıradaki yerini korudu.

    Lacivert-beyazlı ekip, yüzde 37,6'lık üç sayılık isabet oranı ile halen üç sayılık atış oranı en yüksek beşinci takım durumunda bulunuyor.

    CSKA Moskova karşısında 4 asist yapan takım kaptanı Kerem Tunçeri, Avrupa Ligi kariyerindeki 487. asistine ulaştı. Geçen hafta 483 asist ile Yunan sporcu Nikos Zisis ile 10. sırayı paylaşan Tunçeri, bu hafta 10. basamağın tek sahibi oldu.

    Lacivert-beyazlılarda top çalma kategorisinde zirveyi bırakmayan ABD'li oyuncu Jamon Lucas, CSKA Moskova karşısında 1 top daha çalarak 18 maç sonunda maç başına 1,94 ortalama ile birinciliğini sürdürdü. Lucas, Top 16'da oynanan 8 karşılaşmada ise maç başına 2,38 top çalma ile yine ilk sırada yer alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow