hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TED Ankara, Efes'i devirdi

    TED Ankara, Efesi devirdi
    expand

    Beko Basketbol Ligi Play-off ilk maçında Anadolu Efes’e konuk olan TED Ankara Kolejliler, 79-76 galip gelerek seride 1-0 öne geçti.

    Play-off ilk tur maçında evinde TED Ankara Kolejliler’i ağırlayan ve Jordan Farmar ile Stanko Barac’ın sakatlıkları nedeniyle forma giyemediği maçta Anadolu Efes, rakibine mağlup olarak 1-0 geriye düştü ve saha avantajını da kaybetti. 20 Mayıs Pazartesi günü saat 18:00’de TOBB Spor Salonu’nda oynanacak olan serinin ikinci maçında yarı final için sahaya çıkacak olan Ankara ekibinde alınan zaferde 27 sayı-8 ribaundla Kirk Penney ve 25 sayı 8 ribaundluk performansıylaJovo Stanojevic başrol oynadılar.

    Mücadeleye Dusko Savanovic’in etkili performansıyla hücumda iyi başlayan Anadolu Efes, ilk çeyreği Jamon Lucas’ın son saniyede bulduğu üçlükle 23-19 önde tamamladı. İkinci periyotta ise farkı açmaya başlayan Lacivert-Beyazlılar, Jovo Stanojevic’in ilk yarıdaki 16 sayısına rağmen devreyi 47-41 önde tamamlamasını bildi. Stanojevic’e destek veren Kirk Penney’nin de oyunuyla farkı kapatan TED Ankara Kolejliler, final periyoduna 61-62’lik üstünlükle girdi. Son çeyreği büyük bir çekişmeye sahne olan maçta rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Ankara ekibi son 2 saniyeye 76-79 önde girdi. Joshua Shipp’in üçlüğünde isabet bulamayan Anadolu Efes, maçtan bu skorla mağlup ayrıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow