hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ataman: "Obradovic kaliteyi artırır"

    Ataman: Obradovic kaliteyi artırır
    expand

    Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Obradovic'in gelmesinin ligdeki kaliteyi artıracağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, A Milli Takım'ın başına Bogdan Tanjevic'in getirilmesiyle ilgili, "Tercih Turgay Demirel'in, taktir Türk halkı ve spor kamuoyunun" dedi.

    A Milli Takım başantrenörlüğü için ismi geçen antrenörler arasında yer alan Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tanjevic kararını Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

    "Hayırlısı olsun diyorum. Turgay Demirel bir tercih yaptı. İnşallah Türk Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda madalya getirir. Tercihin ve sonuçların takdirini de spor kamuoyu yapacaktır. Tercih Turgay Demirel'in, takdir Türk halkının ve spor kamuoyunun. Son 6 aydaki bu süreç beni şaşırttı ancak söyleyecek fazla bir şey yok."

    Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) Başkanı Mehmet Baturalp'in, kendilerini takımlarında kanıtlamış başarılı Türk antrenörlerin, milli takım için düşünülmemesini manidar bulduklarına yönelik açıklamasına da değinen Ataman, "TÜBAD, Türk basketbolunu bugünlere getiren antrenörlerimizin yer aldığı bir oluşumdur. Bu konuda yönetim kurulu olarak başkanımızın açıklamasının arkasındayız" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - "Obradovic'in gelmesi kaliteyi arttıracaktır"

    Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker'in başına ünlü Sırp antrenör Zeljko Obradovic'in gelmesiyle ligin kalitesinin artacağını belirtti.

    Obradovic gibi başarılı bir antrenörün Türkiye'ye gelmesinin kendisini mutlu ettiğini belirten Ataman, şunları kaydetti:

    "Obradovic'in gelmesi ligdeki kaliteye arttıracaktır mutlaka. Fenerbahçe Ülker tabii ki şampiyonluktaki önemli rakiplerimizden birisi. Biz Galatasaray olarak hiç kimseyle kendimizi kıyaslamayız. Rakip kim olursa olsun, antrenör kim olursa olsun biz şampiyonluk unvanımızı korumak için sezona başlıyoruz. Geçen sezon da çok değerli yabancı hocalar vardı ama şampiyon Galatasaray oldu. Bu sezon da değişen bir şey olmaz. Galatasaray şampiyon unvanını korur. Bizim için önemli olan Galatasaray'ın nasıl olacağı, rakipler bizi ilgilendirmez."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow