hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orhun Ene Avrupa'yı istiyor

    Orhun Ene Avrupayı istiyor
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde yer alan Banvit ile yollarını ayıran başantrenör Orhun Ene, Avrupa'da çalışmayı çok istediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ene, antrenörlüğüne farklı bir bakış açısı getireceğini düşündüğü için Avrupa'da çalışmayı çok istediğini vurgulayarak, "Yurt dışından birkaç kulüple ön görüşmem olsa da şu anda somut bir gelişme olmadı" diye konuştu.

    Banvit gibi iyi bir kulübün içinden çıkmasının ardından daha seçici davrandığını anlatan Orhun Ene, şunları kaydetti:

    "4 yıl Banvit'e emek verdikten sonra imkanları daha iyi takımlarda çalışmayı isterim. Basketbol antrenörlüğüme farklı bir bakış getireceği için Avrupa'daki kulüplerin bütçelerine bakmadan çalışabilirim. Türk takımlarına göre bütçeleri daha aşağıda olabilir ama organizasyon açısından çok iyi durumda olduğunu biliyoruz. Hem oyuncuyu hem de antrenörü geliştirecek organizasyonlara sahipler. Avrupa liglerindeki kulüplerin organizasyonlarının iyi olduğunu biliyoruz, bütçeye bakmadan Avrupa'da çalışmaya sıcak bakıyorum."

    -"Türkiye'den teklifler aldım"

    Türkiye'den de teklifler aldığını kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, "Türkiye'deki kulüplerle hedefe ve yapılanma doğrultusunda buluşamadık" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ene, Banvit ile 4 senelik bir anlaşma yaptıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

    "4 yılda düşündüklerimi gerçekleştirmem için her türlü ortamı sağladılar. O imkanlar içinde takımı en iyi noktaya getirdik. Aynı şartlarda ve ortamda devam etmenin uygun olmadığını düşünüyordum. Bu şekilde görevi tamamlayıp daha üstlere taşıyacak ekibe devretmeyi uygun buldum. Bir sezon daha kalsaydım kendimi tekrar etmekten başka bir şey yaşanmazdı. Banvit, Türkiye'nin önemli kulüplerinden biri. Yeni bir ekiple ve projeyle devam edecekler. Görev sürem içinde sürekli teklifler aldım. Ama kulübü terk etmeyi uygun bulmadım."

    -"Antrenörlüğü çok seviyorum"

    Orhun Ene, antrenörlüğü çok sevdiğini ve uzun süre bu işi yapmak istediğini ifade etti.

    Aydın Örs ve Erman Kunter gibi basketbolun önemli isimlerinin antrenörlük dışında görev almalarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Ene, sözlerini şöyle tamamladı:

    "Başka bir hedefle ve organizasyon içinde çalışmayı çok istiyorum. Bir takımı belli imkanlarla alıp daha yukarılara çıkarmak çok heyecan verici. İş konusunda inanılmaz doyurucu. Bu nedenle sportif direktörlük düşündüğüm bir konu değil. İnsanların tercihi bu yönde olabilir. Uzun süre böyle bir pozisyonda yapamayacağımı düşünüyorum. Bütçe ve isim olarak daha küçük kulüpler de olsa ben antrenörlüğü yapmayı uygun buluyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow