hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "EuroBasket'te havaya girmeyelim"

    EuroBaskette havaya girmeyelim
    expand

    A Milli Takım oyuncusu Ender Arslan, EuroBasket 2013'te madalya için erken havaya girmenin yanlış olacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli oyuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, direkt madalyaya odaklanmanın yanlış olduğunu ifade ederek, "Daha önceki turnuvalarda bu hatayı yaptık. Başından madalyaya çok odaklanınca bazen turnuvaya iyi başlamıyorsunuz" dedi.

    İlk hedefin grup mücadelesini en iyi yerde tamamlamak olduğuna dikkati çeken Ender Arslan, "Tabii ki herkes madalya istiyor. Ancak önce ilk grupta kendimize iyi bir yer bulup, ardından ikinci grupta adım adım ilerlememiz gerekiyor. Daha önce bu hatayı yaptık. Bu sene bu hatayı yapmamamız gerekiyor. Her zaman adım adım ilerlemeliyiz" diye konuştu.

    İtalya'nın Bormio kasabasında yaptıkları hazırlık çalışmalarının çok ağır geçtiğini anlatan tecrübeli oyun kurucu, şunları söyledi:

    "Ağır bir hazırlık dönemi oldu. Ardından çalışmalara İstanbul'da devam ettik. Ağır çalışmalar sonrası ilk oynadığımız maçlar pek anlam ifade etmiyor. Fizik olarak iyi durumda olmuyoruz. Bazen sonuçlar da kötü olabiliyor. Önemli olan bu dönemde ağır çalışıp, Avrupa Şampiyonası'na hazır duruma gelmek. Şu anda bunu yapmaya çalışıyoruz."

    Milli takımda zaman zaman farklı oyuncular üzerinden tartışmaların yaşandığının hatırlatılması üzerine Ender Arslan, "Biz kendi işimize ve hazırlığımıza konsantre olmuş durumdayız. Pek bir şeyden etkilenmiyoruz. Sahada işimiz basketbol oynamak. Amacımız hazır hale gelmek" ifadelerini kullandı. 

    -"Tarihin en çekişmeli ligi olacak"-

    Ender Arslan, Beko Basketbol Ligi'nde gerçekleştirilen transferler sonrası çekişmeli mücadelelerin kendilerini beklediğini dile getirdi.

    Güzel bir ligin kendilerini beklediğini kaydeden Galatasaray Liv Hospital oyuncusu, "Hakikaten çok önemli isimler, büyük kariyerlere sahip oyuncular Türkiye'ye geliyor. Her maç çok zor ve zevkli geçecek. Bu sezon tarihin en güzel ve en çekişmeli ligi olacak" diyekonuştu.

    Ligde geride kalan sezonda sarı-kırmızılı formayla şampiyonluk sevinci yaşayan tecrübeli oyun kurucu, "Tabii ki şampiyonluğu korumak her zaman zordur. Ama biz hemen hemen iskeletimizi koruduk. Her zamanki gibi iddialı olacağız" şeklinde sözlerini tamamladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow