hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anadolu Efes'e 1 aylık transfer

    Anadolu Efese 1 aylık transfer
    expand

    Kerem Gönlüm'ün sakatlanmasının ardından forvet bölgesi için arayışlarda bulunan Anadolu Efes, Sırp Tadija Dragicevic'le 1 aylık sözleşme imzaladı.

    Geçtiğimiz günlerde sağ el beşinci tarak kemiği kırılan ve ameliyat olan Kerem Gönlüm’ün boşluğunu doldurmak amacı ile bir aylığına Sırp oyuncuyu kadrosuna katan lacivert-beyazlı ekip istediği takdirde sözleşmenin süresini uzatabilecek. 26 yaşındaki Dragicevic 2.06 metre boyunda ve dört numara pozisyonunda görev yapıyor.

    Basketbola Kızılyıldız Genç Takımı’nda başlayan Dragicevic bir sezon Mega Vizura’ya kiralandıktan sonra Kızılyıldız’a geri döndü. Başarılı oyuncu daha sonra sırası ile İtalya’nın Lottomatica Roma, Almanya’nın Alba Berlin, İtalya’nın Angelico Biella ve son olarak Ukrayna’nın Azovmash takımlarında forma giydi.

    2006 yılında Kızılyıldız ile Sırbistan Karadağ Kupası’nı kazanan Dragicevic, 2008 yılında Adriyatik Ligi’nde All Star takımında görev yaptı ve “En Değerli Oyuncu” seçildi. 2005 yılında Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda üçüncülük, 2006 yılında yine Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda altın madalya sevinci yaşadı. 2008 yılında NBA takımlarından Utah Jazz tarafından draft edildi.

    Tadija Dragicevic Azovmash formasıyla geçtiğimiz sezon Eurocup'ta 5 maçta 24 dakika ortalama süre alarak 8.0 sayı, 4.8 ribaund, 1.0 asist, Ukrayna Ligi'nde ise 26,5 dakika süre alarak 12.1 sayı, 5.9 ribaund, 2.0 asist ortalamaları tutturdu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow