hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Olin Edirne deplasman fatihi

    Olin Edirne deplasman fatihi
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde Olin Edirne, deplasmanda Trabzonspor Medical Park'ı 93-88 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maçın başında Olin Edirne'nin hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren Trabzonspor Medical Park, Cooley ve Penney'in sayılarıyla 3. dakikada 7-2 üstünlük sağladı. Washington ve Tapoutos ile oyunda kalmaya çalışan rakibi karşısında Can Maxim'in dışardan katkılarıyla da sayılar üreten bordo mavililer, 5. dakikayı da 13-8 önde geçti. Bu dakikadan sonra dengeyi kuran ve Erol Can'ın basketleriyle farkı kapatan konuk takım, 8. dakikada Ufuk'un basketiyle ilk kez öne geçti (13-14) ve üstünlüğünü sürdürerek ilk çeyreği de 21-20 önde kapattı.

    İkinci çeyreğin başında alan savunması yapan Olin Edirne karşısında Katelyans ve Kirk Penney'in dış atışlarıyla sayılar bulan Trabzonspor Medical Park, 15. dakikada durumu 31-28 yaparak yeniden öne geçti. Konuk takım, ilk yarıda 17 sayı üreten Washington'un skorer oyunuyla Trabzonspor Medical Park karşısında tekrar etkili oldu ve devreyi de 43-40 önde tamamladı.

    İkinci yarıya Kirk Penney'in 3 sayılık basketiyle skoru eşitleyerek (43-43) başlayan Trabzonspor Medial Park, Francis ile pota altından art arda sayılar bulan rakibi karşısında 24. dakikada yine Penney'in dış atışıyla 52-51 öne geçmeyi başardı ve bu bölümde yakaladığı 8-0'lık seriyle farkı 6 sayıya (57-51) çıkardı. Ancak ev sahibi takım bu üstünlüğünü devam ettiremeyince Olin Edirne, Washington'un tekrar devreye girmesiyle 26. dakikada 59-58 üstünlük sağladı ve bu oyuncunun etkili oyunu sürdürmesiyle üçüncü periyodu da 70-65 önde geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son periyoda Francis ve Kerem Hotiç'in sayılarıyla başlayan Olin Edirne, farkı 31. dakikada 10 sayıya (75-65) çıkardı ancak Trabzonspor Medical Park, rakibinin hücuma çıkarken kaybettiği topları Kaya Peker ve Tutku ile iyi değerlendirerek 34. dakikada farkı 1 sayıya (75-74) kadar indirdi. Reha ve Tapoutos'un basketlerine Tutku karşılık verince son 40 saniyeye 86-86 beraberlikle girildi. Son bölümde iyi hücum edemeyen rakibi karşısında Tapoutos ve Berkay ile serbest atıştan sayılar bulan komuk takım, maçtan 93-88 galip ayrıldı.

    Olin Edirne'de Washington, 34 sayıyla maçın en skorer isim oldu. Bu oyuncuyu Trabzonspor Medical Park'ta Kirk Pinney, 24 sayıyla takip etti.

    Ligin ilk haftasında Aykon TED Ankara Kolejliler'e deplasmanda yenilen bordo mavililer, cezası nedeniyle kadın ve çocuk taraftarları önünde oynadığı ikinci maçından da mağlubiyetle ayrıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow