hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Banvit'e İspanya'dan takviye

    Banvite İspanyadan takviye
    expand

    Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Banvit, İspanya’nın Valencia Basket takımından Sırp basketbolcu Stefan Markovic ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre, Banvit, kadrosuna, oyun kurucu pozisyonunda görev yapan Markovic'i ekledi.

    Son iki sezondur İspanya’nın Valencia Basket takımında forma giyen Sırp basketbolcu ile 1 yıllık sözleşme imzalandı.

    1,94 metre boyunda, 25 yaşındaki oyuncu, Sırbistan’ın KK Hemofarm takımında başlayan profesyonel kariyerini sırasıyla İtalya’nın Benetton Treviso ve İspanya’nın Valencia Basket takımlarında sürdürdü.

    Aynı zamanda Sırbistan Milli takımında da görev yapan Markovic, son Avrupa Şampiyonası’nda maç başına 27,3 dakika süre kalarak 8,3 sayı, 4,3 ribaund ve 2,8 assist ortalamalarını yakaladı.

    Banvit Genel Menajeri Turgay Çataloluk, bu sezon hem Beko Basketbol Ligi hem de ULEB Avrupa Kupası'nda başarılı olmayı hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:

    "Takımımızın her iki kulvarda da üst seviyede mücadele edebilmesine yardımcı olmak için kadromuza Stefan Markovic’i dahil etme kararı aldık. Antrenör Dimitris Itoudis'in isteği doğrultusunda kadro derinliğimizi artırmak adına yaptığımız bu hamle ile amacımız kulübümüze çok yetenekli ve kaliteli bir ismi kazandırmanın yanı sıra yoğun ve yorucu maç trafiğinde en az hasarla mücadelemize devam etmek olacaktır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çataloluk, Stefan Markovic'in, Avrupa’nın önemli kulüplerinde ve en son olarak da geçen Avrupa Şampiyonası’nda Sırbistan Milli Takımı forması ile görev yapan, atletik yeteneği yüksek ve her iki guard pozisyonunda katkı verecek bir oyuncu olduğunu belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow