hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anadolu Efes son çeyrekte çöktü

    Anadolu Efes son çeyrekte çöktü
    expand

    Basketbolda THY Avrupa Ligi B Grubu'nda 8. hafta maçında Anadolu Efes, Brose Baskets takımına 89-78 yenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu skorla 4. yenilgisini alan Anadolu Efes, "Top 16"ya kalmayı garantileme fırsatını bu maçta kullanamadı. Alman temsilcisi ise 3. galibiyetini elde ederek "Top 16" umutlarını devam ettirdi.

    Karşılıklı basketlerle başlayan maçın 5. dakikası 8-8'lik eşitlikle geçildi. Planinic ve Hopson'ın hücumdaki etkili oyunuyla sayılar üreten Anadolu Efes'e Alman temsilcisi Jacobsen ile karşılık verdi ve ilk çeyrek 18-18 beraberlikle sonuçlandı.

    İkinci periyoda iki takım da sert savunma yaparak başladı. 

    Dragicevic'in sayılarıyla skorda üstünlüğü yakalayan Anadolu Efes, 16. dakika içinde farkı 8 sayıya çıkardı: 33-25. Çeyreğin sonlarında dış şutlarda isabet sağlayan Anadolu Efes, farkı çift hanelere çıkartarak soyunma odasına 50-36 üstün gitti.

    Üçüncü çeyreğe hücumda daha etkili başlayan Brose Baskets, maçın 25. dakikasında farkı 8 sayıya (56-48) indirdi. Kalan dakikalar karşılıklı basketlerle geçti ve Anadolu Efes, son çeyreğe 7 sayılık avantajla 64-57 önde girdi.

    Son çeyrekte Alman temsilcisi önemli bir geri dönüşe imza attı. 

    Hücumda sayı üretmekte zorlanan Anadolu Efes karşısında Alman temsilcisi 34. dakika içine farkı 3 sayıya (69-66) indirdi. Konuk takım, üstünlüğünü devam ettirerek 36. dakikada Gavel'in 3 sayılık basketiyle 73-71 öne geçti. Özellikle hızlı hücumlarda ve dış şutlardan skor üretmeye devam eden Alman ekibi, son 1 dakikaya girilirken farkı çift hanelere (73-83) çıkardı. Brose Baskets, maçın sonunda farkı koruyarak sahadan 89-78 galip ayrıldı.

    Anadolu Efes, bir ara 14 sayı öne geçtiği maçı kaybederek önemli bir avantajı kullanamadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow