hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anadolu Efes deplasmanda galip

    Anadolu Efes deplasmanda galip
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes, Royal Halı Gaziantep'i 67-59 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maça ev sahibi takım Murat Göktaş'ın basketiyle başladı. Konuk takım ise Semih Erdem'le karşılık verdi. İlk 5 dakikaya Royal Halı Gaziantep 10-9 önde girdi. Bu dakikadan sonra daha derli toplu oyun sergileyen Anadolu Efes, Doğuş Balbay'ın elinden bulduğu sayılarla 7. dakikada 14-14 beraberliği yakaladı ve periyodu 19-18 önde kapattı.

    İkinci periyotta ev sahibi takım daha etkili bir oyun sergileyerek Borovnjak, Lorbek ve Bremer'in attığı sayılarla farkı kapatıp 15. dakikada 27-24 öne geçti. Savunmada ve hücumda açıklar veren konuk ekip, 18. dakikada 35-30 geriye düştü ve devreyi de 39-34 geride tamamladı.

    Üçüncü periyotta ise Anadolu Efes daha etkili oldu. Savanovic ve Hopson'un etkili olduğu periyotta konuk takım 19 sayı üretirken, Royal Halı Gaziantep ise sadece 8 sayı üretebildi. Farkı kapatan Anadolu Efes 28. dakikada 47-47 beraberliği yakalayarak periyodu da 53-47 önde bitirdi.

    Final periyodunda her iki takım da galip gelmek için büyük bir mücadele gösterdi. Royal Halı Gaziantep, taraftarın desteği, Mutlu ve Stevic'in etkili oyunuyla son 5 dakikada farkı (56-57) bir sayıya kadar indirdi. Bu dakikadan sonra Anadolu Efes'ten Hopson'un 3'lük basketiyle farkı 4 sayıya (56-60) çıkaran Anadolu Efes, kalan dakikalarda da rakibine geçit vermedi ve maçı 67-59 önde tamamladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow