hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kiralık" Süper Lig

    Kiralık Süper Lig
    expand

    Spor Toto Süper Lig ekiplerindeki 142 futbolcu, bu yıl çeşitli liglerde kiralık olarak forma giyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2013-2014 sezonunda Süper lig'de yer alan ekiplerden Trabzonspor, 10'u 1461 Trabzon'a olmak üzere 14 oyuncusunu çeşitli kulüplere kiraladı. Bordo-mavili ekibi 13'er oyuncusunu geçici olarak başka takımlara veren Beşiktaş, Eskişehirspor ve Gençlerbirliği izledi.

    Kasımpaşa'nın sadece 1 futbolcusunu kiraladığı Süper Lig'de Sanica Boru Elazığspor 3, Akhisar Belediyespor, Kayseri Erciyesspor ve Kayserispor ise 4'er oyuncusunu tecrübe kazandırmak için başka takımlara yolladı. 

    - En fazla kiralık oyuncusu bulunan ekipler

    Türkiye profesyonel liglerinde mücadele eden 127 ekipten 83'ü kadrolarında kiralık oyuncuya yer verirken, 1461 Trabzon ile Adliyespor'un kadrolarında 10'ar kiralık futbolcu bulunuyor. Geçen sezon Trabzonspor'la bağlantısı yüzünden PTT 1. Lig'de play-off oynayamayan 1461 Trabzon bu sezon da Trabzonspor'dan 10 oyuncuyu kadrosuna dahil etti. Spor Toto 3. Lig 1. Grup ekibi Adliyespor da Ankaraspor'dan 9, TKİ Tavşanlı Linyitspor'dan 1 kiralık oyuncuyla yoluna devam edecek.

    Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor, 2. Lig temsilcisi Bozüyükspor'a 8, Torku Konyaspor ise aynı ligden Anadolu Selçukluspor'a 7 kiralık oyuncu gönderdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow