hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ragbinin kralı Avustralya

    Ragbinin kralı Avustralya
    expand

    2013 Ragbi Ligi Dünya Kupası finalinde, Yeni Zelanda'yı 34-2'lik skorla yenmeyi başaran Avustralya şampiyon oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere ve Galler'in ev sahipliğinde düzenlenen 2013 Ragbi Ligi Dünya Kupası finalinde, Manchester United'ın Old Trafford Stadı'nda Yeni Zelanda'yı 34-2'lik skorla yenmeyi başaran Avustralya şampiyonluğa ulaştı.

    Turnuva bu yıl 14 takımın katılımıyla gerçekleşirken, 4 grupta oynanan karşılaşmaların ardından eleme usulüyle düzenlenen müsabakalarla şampiyon belli oldu.

    Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanan yarı finallerde, İngiltere'yi geçen Yeni Zelanda ve Fiji'yi mağlup eden Avustralya final oynamaya hak kazandı.

    Old Trafford'daki final karşılaşmasını yaklaşık 75 bin kişi izledi.

    Final maçına iyi başlayan taraf Avustralya oldu. Johnathan Thurston, 4. dakikada penaltı vuruşundan kazandırdığı sayıyla takımını 2-0 öne geçirdi. Shaun Johnson'ın penaltı vuruşundan elde ettiği sayıya Billy Slater ve Cooper Crank'ın try sayılarıyla cevap veren Avustralya, ilk yarıyı 16-2 önde tamamladı.

    İlk devre etkisiz bir performans sergileyen son şampiyon Yeni Zelanda, ikinci yarıda da bekleneni veremedi. Turnuva başından bu yana rakip takımlara try izni tanımayan Avustralya savunması, final maçında da görevini yerine getirdi.

    İkinci devrede hanesine 41 ve 72. dakikalarda Billy Slater, 52. dakikada ise Brett Morris ile 3 try sayısı daha yazdıran Avustralya, karşılaşmadan 34-2 galip ayrılarak 2013 Ragbi Ligi Dünya Kupası'nda zafere ulaştı. Maçın adamı saha içi vuruşlarından 7'de 7 isabet sağlayan Johnathan Thurston seçildi.

    Avustralya, 1954 yılından bu yana düzenlenen Ragbi Ligi Dünya Kupası tarihinde 10. şampiyonluğunu elde etti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow