hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'li Ligety tarihe geçti

    ABDli Ligety tarihe geçti
    expand

    Dünya Alp Disiplini Kayak Şampiyonası'nda erkeklerde ABD'li Ligety, 3 altın madalya kazanan ikinci erkek sporcu olarak tarihe geçti.

    Dünya Alp Disiplini Kayak Şampiyonası'nda erkeklerde ABD'li Ted Ligety, kazandığı 3 altın madalyayla şampiyonaya damgasını vurdu.

    Avusturya'nın Schladming kentinde düzenlenen Dünya Alp Disiplini Kayak Şampiyonası'nda, erkeklerde ABD'li Ted Ligety, büyük slalom, süper büyük slalom ve süper kombine disiplinleri olmak üzere 3 altın madalya elde etti.

    Daha önce 2006 Torino Kış Olimpiyatları'nda kombine ve 2011 Dünya Şampiyonası'nda büyük slalom disiplininde altın madalyaya uzanan Ligety, kazandığı 3 altın madalya ile şampiyonanın en dikkat çeken ismi oldu.

    Ligety, bu başarısıyla Avusturyalı Toni Sailer'ın, 1958'de ülkesinin Bad Gastein kentinde düzenlenen dünya şampiyonasında (iniş, büyük slalom ve kombinede) kazandığı 3 altın madalyadan sonra ''triple'' yapmayı başaran ikinci erkek sporcu olarak tarihe geçti.

    Erkeklerdeki diğer iki disiplinden inişte, Norveçli Aksel Lund Svindal, 2007'den sonra ikinci dünya şampiyonluğunu elde ederken, slalomda ise evsahibi Marcel Hirscher, takım yarışmasından sonra Avusturya'ya 2'nci altın madalyasını getirdi.

    Kadınlarda ise beş disiplinde de farklı sporcular şampiyonluğa ulaştı. Marion Rolland iniş, Tessa Worley de büyük slalomdaki birincilikleri ile Fransa'ya şampiyonadaki 2 altın madalyasını kazandırdı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow